Deep Purple – Smoke on the Water přehled

Deep Purple – Smoke on the Water https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23622/bmid_deep-purple-smoke-on-the-water-hJt-23622.png 5 7 7

Deep Purple patří k nejpopulárnějším rockovým skupinám všech dob a zároveň k hrstce těch, které na hudební scéně působí již přes čtyři desetiletí. Letos uplyne úctyhodných 41 let od okamžiku, kdy ji v anglickém Hertfordshire založila pětice hudebníků v čele s Jonem Lordem, Ritchiem Blackmorem a Ianem Paicem. V Deep Purple se dodnes vystřídalo 14 hudebníků, kteří natočili 18 řadových i bezpočet koncertních alb a prodali miliony nosičů. Skupina zůstává stálicí první třídy. Smoke on the Water je první knihou, která vypráví úplný příběh této pozoruhodné skupiny – od jejího velkolepého nástupu až po současnost. Střípky z otevřených rozhovorů se členy skupiny (včetně Rogera Glovera, Iana Gillana, Jona Lorda a Iana Paice), jejími přáteli a příznivci, se tu skládají do pestré mozaiky, která vzrušujícím způsobem vypráví o často dramatickém vývoji skupiny, počínaje bouřlivými odchody legendárních členů Iana Gillana a Ritchieho Blackmoora až po tragickou smrt kytaristy Tommyho Bolina. Příběh často opouští rámec existence samotných Deep Purple, aby barvitě dokreslil obraz hudební scény, která tehdy skupinu obklopovala a ovlivňovala, a vložil tak jejich hudbu do srozumitelného kontextu. Kniha barvitě a dopodrobna vypráví o všemožných dobrodružstvích, vrcholné slávě i nesnázích, se kterými se tento kvintet během své předlouhé existence potýkal. Navíc obsahuje doslov překladatele pojednávající o všem, co se kolem Deep Purple a jejich nejvýznamnějších členů dělo po roce 2005, ve kterém kniha poprvé vyšla v anglickém jazyce. Součástí této kapitoly jsou autentické rozhovory se členy Deep Purple, rozbory nových alb, reportáže z letošních koncertů Deep Purple v Liberci a v Praze, Jona Lorda v Bratislavě a Glenna Hughese s Monkey Business v Plzni, při kterém vznikl exkluzivní rozhovor pro nakladatelství BB Art. Text je doplněn řadou hodnotných černobílých fotografií. Závěr knihy tvoří podrobná aktualizovaná diskografie Deep Purple i sólových projektů jejích stávajících i někdejších členů, která se jistě stane neocenitelnou pomůckou každého Purplofila.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Deep Purple Story: Smoke on the Water , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deep Purple – Smoke on the Water. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Langy123
03.10.2020 4 z 5

Dobrá knížka, celkem podrobně rozepsané i období, kdy Deep Purple neexistovali. I když někdy mi přijde, že pan Thompson si trochu vymýšlí a přibarvuje - a překladatel, byť odvedl dobrou práci, trošku nemístně exhibuje.

vencamf
30.10.2019 5 z 5

Skvělá biografie jedné z nejlepších kapel rockové historie... Čte se pěkně a nic mi v ní nechybělo. Snad jen kritika na diovské desky Black Sabbath je dost subjektivní :-)


endyamon
09.06.2016 5 z 5

Omnoho podrobnejšia kniha nez http://www.databazeknih.cz/knihy/deep-purple-pribeh-hardrockove-legendy-91433, chýba mi však detailnejšie info k samotným skladbám. Z čisto historického prehľadu o Purple však vynikajúca záležitosť.
Škoda, že kniha nevyšla až po Now What?!, chýba tak časové obdobie od Rapture of the Deep (vrátane) až do súčasnosti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deep Purple – Smoke on the Water v seznamech

v Přečtených10x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Dave Thompson
britská, 1960
2009  97%Deep Purple – Smoke on the Water
1993  73%The Cure - Obrazový dokument
2012  93%Block Buster! – Pravdivý příběh The Sweet
2012  93%Děti revoluce. Historie glam rocku 1970–75