Dakotové za Řekou ryb přehled

Dakotové za Řekou ryb
https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79610/bmid_dakotove-za-rekou-ryb-63fe51bd40fed.png 4 11 11

Děj dobrodružného románu začíná rokem 1775, téměř dvacet let od ukončení bojů mezi Francouzi a Angličany o nadvládu v Severní Americe. Spojenci Francouzů, algonkinští Otawavové, Mikmakové a další kmeny, se spojily a pokračovaly ve válce proti Britům o své bytí a nebytí. Kdysi svobodní a mocní Algonkinové byli nakonec z rodných hor vyhnáni vojskem a bílými osadníky. Největší z algonkinských kmenů, Odžibwejové, ustoupili až za Mississippi - Řeku ryb, na území obývané dakotským kmenem Assiniboinů. Jeho lidé se bránili vpádu všemi silami. Indiánské kmeny stály proti sobě - boj vrcholil.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dakotové za Řekou ryb. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Kakho-Oto
30.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Poutavý příběh o mladém asiniboinském chlapci a posléze bojovníkovi, jeho blízkých a také o jeho bílém příteli. Asiniboinové bojují spolu se Sissetony a Janktony proti Odžibvejům a také proti "bratrským" Hidatsům a Mandanům. V závěru příběhu bojují všechny dakotské kmeny proti algonkinským Odžibvejům. V románu nechybí ani bělošské zlo, které představuje dávný přítel kladného bílého lovce. Osobně se mi román Za řekou ryb líbí více než slavný román Poslední Mohykán od J. F. Coopera. Knížku od Berczuka jsem nyní četl již potřetí.

Robodlak
27.07.2023 5 z 5

Velmi pěkný dobrodružný román. Zvláštní je, že o autorovi nelze na internetu nic dohledat. Pokud toto byla jediná knížka, kterou napsal, tak je to škoda.


Owain
08.02.2022 5 z 5

Miluju už od dětství indiánské příběhy a tento mi nějak utekl. Jeden moc pěkný příběh o přátelství bílého lovce s kmeny Dakotů. Fantazii hezky dokreslují ilustrace.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dakotové za Řekou ryb v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce16x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x