Čtyři a půl kamaráda přehled

Čtyři a půl kamaráda https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12195/bmid_ctyri-a-pul-kamarada-omr-12195.jpg 4 118 118

Čtyři a půl kamaráda série

1. díl >

Dejte se do řešení případu se čtveřicí kamarádů: Kalle, Ferda, Štefka a Ředkvičkaa jejich nezbytným „polovičním“ pomocníkem - psem Sedmikráskem.

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art
Originální název:

4 1/2 Freunde , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtyři a půl kamaráda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

maky.orel
13.02.2022 4 z 5

Skvělá dobrodružná série pro děti - v dětství mě hrozně bavila vtipem i pestrostí postav, jejich velmi dobře a pro mě tenkrát realisticky zobrazenými charaktery, aniž by to bylo přímo obyčejné vyprávění. Detektivní zápletky jsou samozřejmě hrozně jednoduché problémy, ale zveličené svými dětskými aktéry... bez obav bych doporučila rodičům dost všelijakých dětí jako snadné, zábavné a slušné čtení.

trudoš
25.04.2019 4 z 5

Jednoduché, zábavné, a přitom nesklouzávající k obhroublému humoru. Na německého autora docela nezvyk. Dokonce nedojde ani na čtyřprocentního vtipálka, a to už je co říct. Joachim Friedrich sází na kouzlo klasických dětských dobrodružek, zároveň se však drží se zápletkou při zemi a nedělá ze čtenáře hlupáka. Sympatická čtveřice kamarádů snadno přiroste k srdci, aniž by se podbízela osobními dramaty. Jsou to zkrátka děti, takže se věčně handrkují mezi sebou, ale zároveň umí táhnout za jeden provaz, když se někdo z nich dostane do trablů. Dospělí tu pak fungují jen jako křoví a do příběhu zasahují až v okamžiku, kdy už se o slovo začíná hlásit realita. Morální ponaučení díky tomu působí nenásilně, a třebaže neoplývá bůhvíjakou originalitou, je milé a trefné.
Tahle série prostě staví na situační komice, přičemž si umí vystřelit z kultovního postavení slavnějších konkurentů, stejně jako je uctít. A tak si na své si přijdou i dospělí, což ještě dokonale podtrhují ilustrace Bohumila Fencla.


mia.com
24.10.2018 5 z 5

Začátek báječné série. Jako dítě jsem milovala a ráda si přečtu i v dospělosti bez změny názoru. :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čtyři a půl kamaráda v seznamech

v Přečtených227x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených6x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit3x