Crueler Than Dead 1 přehled

Crueler Than Dead 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497867/bmid_crueler-than-dead-1-4qy-497867.jpg 4 14 14

Crueler Than Dead série

1. díl >

Když se Maki Akagi probudí v laboratoři plné mrtvol, dozví se od umírajícího vojáka, že je výsledkem posledního zoufalého pokusu vyléčit lidi z nákazy, která je proměnila v zombie. Za doprovodu malého chlapce, který léčbu taktéž zázračně přežil, se bude muset pokusit dostat do samotného centra zdevastovaného Tokia plného krvelačných příšer. Tam, v Dómu, se nachází poslední přeživší. Přeživší, jejichž budoucnost závisí jen na několika málo kapkách zázračného séra…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Crueler Than Dead 1. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

fvalek
20.08.2022 3 z 5

Musím uznat, že název plně odpovídá obsahu, protože už tak po prvních dvou kapitolách jsme si říkal, že bych snad raději byl mrtvý, než žít v takovém světě. Celkově mi z příběhu bylo dost úzko a přišlo mi, že se věnují hlavně všem negativním motivům, které by taková "zombie-apokalypsa" vyvolala, což nutně není mínusem, ale u mě osobně to vzbuzovalo vážně nepříjemné pocity a ani se mi to moc nechtělo číst. Takže to u mě vlastně uspělo, sice ne jako tradiční horor, že bych se bál, ale spíš jako takové ty horory, co vás znejistí a vyvolají ve vás nechuť a tíseň.

Samotný příběh zase tak dobrý nebyl. Sice je vše okolo vakcíny zajímavé, ale není to nějak moc povznesené a spíš se setkáváme s klasickými zápletkami "spodiny" okolo. Tedy nebylo odhaleno nic víc, zatím žádná zápletka za tou viditelnou, fakt jde jen o boj o přežití, ale čekám, že se ještě objeví nějaká manipulace, vznik viru nebo nějaká konspirace. Jinak jak jsem psal výše, klasické a možná moc jednostranně zaměřené negativní chování. Pořád tak nějak doufám, že v lidech je víc, a že by hned tak nezdivočeli ke zlu, ale těžko říct. Určitě to v porovnání s jinými zombie komiksy, třeba Živými mrtvými vázne právě na tom, že tam chybí nějaké hrdinství, ale vše tíhne k přežití ve zkaženém světě. Jinak s ohledem na žánr zombie zatím nic moc nového, snad se okolo viru objeví nějaká zajímavůstka.

GoodGames
15.07.2022 4 z 5

Crueler than Dead je zombie horor plný brutálnych šťavnatých nechutností a ja osobne som ešte v žiadnom komikse či mange nevidel lepšie nakreslené zombie. Autor sa s ich výzorom naozaj pohral a celkovo je kresba na veľmi vysokej úrovni. Svojím štýlom sa podobá na Masasumi Kakizakiho (autor Skrýše či Green Blood) a je určite vysoko stráviteľná aj pre nemangistov. Vadilo mi pár skokov, inak má však dej spád a je akčnejší ako by ste možno čakali. Teším sa na ukončenie príbehu, ktoré by malo vyjsť už budúci mesiac.


Související novinky (1)

Ani slovo, Někdo klepe a další knižní novinky (28. týden)

10.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Crueler Than Dead 1 v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

2022  70%Crueler Than Dead 1
2022  76%Crueler Than Dead 2