Conan a Dračí studna přehled

Conan a Dračí studna https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35041/bmid_conan-a-draci-studna-65c272f0d5278.jpg 4 23 23

Krvavou bohyni Kámalí zklamala kouzla, přivolává si tedy na pomoc cech vrahů. Jejich intriky jsou v boji s Conanem účinnější než síla temných mágů. Neohrožený barbar se chytí do připravené pasti. S několika námořníky se zachraňuje na ostrůvku, kde jediný zdroj pitné vody nenosí jméno Dračí studna náhodou. Boj s drakem přež?e jen hrstka námořníků, další umírají v otevřeném člunu cestou do Rádžastánu, tam ovšem na Conana, Kudrua a Dakšu čeká jen další boj. Aby vysvobodil své přátele, barbar smrtelně urazí krále Rádžastánu. Na útěku jim pomohou lidé z Ghokarny, království bojovných žen. Není to ovšem zadarmo. Podaří se Conanovi a jeho druhům nasednout na koně s planoucími hřívami, zvítězit v souboji s mlžnými jezdci a získat pro mladou královnu Ravanu korunu i lásku?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Conan a Dračí studna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

lampernaqui
15.09.2021 3 z 5

(SPOILER) Pan Čenda ukončuje jedno své conanovské dějství. Nebudu se opakovat - pokud máte rádi jeho předchozí knihy, tak dostanete přesně to samé. Rychlý spád a zábavné dobrodružství. Jak se ale zdá, trojice hrdinů, kterou jsem si celkem oblíbil, se v tomto díle rozpadne. Uvidíme, jestli se Conan se svými přáteli v některém z dalších románů znovu shledá.

Gordonlord
06.06.2021 4 z 5

Tohle mě chytlo od samotného začátku. Bylo to skvělé, ale s chybami. Bezva bylo, že hned zkraje sledujeme postup bratra a sestry - zabijáků, kteří skládají mistrovskou zkoušku. Brilantní strategie a nápaditý um obou zabijáků a hlavně způsob, jakým byl popsán, jsem vyloženě hltal a dokonce ve mě probudil zcela neočekávaný a iracionální strach, jak se s takovými smrtícími borci Conan později vypořádá.

Co už bezva nebylo - navzdory tomuhle všemu, Conan oba mistry zabijáky nakonec doslova smete pouhým mávnutím ruky, což celou - velice kvalitně provedenou - snahu o vybudování gradace a napětí z jejich vzájemné konfrontace dokonale zničí.

Co opět není bezva je, že když už Conan narazí na někoho, kdo nad ním má navrch, nebo proti komu se nemá jak bránit, zachrání ho pokaždé až absurdní štěstí. To působilo vážně blbě, stejně jako to, že Conan v knize nenalezl byť jen rovnocenného soupeře.

Co ale tyhle chyby v mých očích perfektně zahlazovalo, byl neuvěřitelný spád a kadence děje. Všechno jelo dopředu jak palba z kulometu, na rozloze slabé knížečky se udály desítky dobrodružství a příběhů a co víc - každý měl velmi dobrý nápad, napětí a spád. Ať už šlo o pomstu krále Radžastánu, který chytře vehnal Conana a jeho kamarády Kudrua a Dakšu do pasti na moři, tak pozdější Conanova mise na záchranu obou svých kamarádů ze spárů kněží bohyně Kamálí, tak i závěrečný boj s onou samotnou bohyní.

Zdaleka jsem nevzpomněl samozřejmě všechno, ale každé jednotlivé dobrodružství - provázané rámcem Zabijáků, pasoucích po Conanovi pomocí svých schopností a intrik ve jménu zlé bohyně Kamálí - bylo šťavnatě narváno dějem, akcí a všemi akčními libůstkami, které čtenář na tomhle druhu literatury hledá.

Christopher Blanc se mi jako Conanův autor již osvědčil a vidím, že kvalita jeho předchozích prací nebyla žádná náhoda. Rozhodně jeho knihy doporučuji.


therealjumbo
09.03.2017 4 z 5

Kniha je čtivá, ale jestli jste tu knihu četli, možná jste viděli několik gramatických chyb. Já to bych ale nepovažoval za stěžejní při dobrém příběhu s Conanem. Dokonce se tomu člověk spíš zasměje, když na to není tak zafixovsný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Conan a Dračí studna v seznamech

v Přečtených29x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Christopher Blanc (p)
česká, 1950
2010  72%Conan a Dračí studna
2011  65%Conan a horští obři
2008  75%Conan a krvavé slzy
2005  69%Conan a krokodýlí bůh
2012  66%Conan a údolí bohů