Co je tvoje, je i moje přehled

Co je tvoje, je i moje https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178011/co-je-tvoje-je-i-moje-178011.jpg 4 290 290

Grace Hamiltonová je dítě štěstěny. Na co sáhne, to se vydaří. Avšak to, po čem touží ze všeho nejvíce, mít nemůže: vlastní dítě. Tato nenaplněná touha se plíživě přemění v posedlost, která dokáže rozleptat i ten nejdokonalejší život. A pak se z Ameriky nečekaně vrátí její sestra... Susannah je rozený smolař. Na co sáhne, to se zkazí. Ale děti mít může, dokonce je už i porodila – a dala k adopci. Šest let strávila v americkém tetovacím salonu a teď se vrací do Británie, aniž tuší, čím se tam vlastně bude živit. Už ani nevěří, že se jí podaří dělat něco smysluplného; spíše doufá, že zas nevytvoří nějaký další průšvih. Setkání obou sester je zprvu jako setkání dvou bytostí z rozdílných planet. Přesto se dokáží shodnout na jedné věci: Susannah se stane náhradní matkou Graceina dítěte. Odnosí a porodí je, pak novorozeně předá jeho biologickým rodičům. Zádrhel nastane ve chvíli, kdy se Susannah rozhodne, že si dítě nechá...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

What´s Yours Is Mine , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co je tvoje, je i moje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (97)

Jirinamac
24.02.2023 4 z 5

Příběh dvou sester, každá je jiná, ale velkou roli v jejich životě hraje výchova. Mladší sestra bývá často nemocná a proto matka většinu pozornosti věnuje jí a starší dcera se stále snaží být v té rodině viditelná, ale má štěstí, že se jí v životě většinou všechno daří podle její představy a plánů, ale jeden problém má, nemůže mít děti. Mladší sestra, která je nezodpovědná a životem proplouvá bez zábran a nemá ohledy na nikoho, tak děti má, ale nemá o ně zájem. Kapitoly se hezky střídají, tak jak je to z pohledu Grace a další kapitola z pohledu Susanny, občas do toho promluví duše matky Catherine, která leží v kómatu v nemocnici. Příjemné čtení.

Kristy.Seb
06.01.2023 4 z 5

To, že se něco dá zvládnout, ještě neznamená, že by to člověk měl udělat.

Druhého můžeš milovat několika různými způsoby. Láska není vždycky černobílá. Když je něco jenom černé nebo jenom bílé, je to snadné. Obtížné to začne být, když člověk vstoupí do šedé zóny.

Sestr nemohly být víc rozdílné. A vlastně to celé začalo u rodičů. Jen těch 'záhybů' na mě bylo moc.


milena8281
03.08.2022 3 z 5

Příběh dvou totálně protikladných postav, víc už to ani nešlo. Jednotlivé kapitoly, popisované z pohledu obou sester, velmi jasně ukazují, že každý člověk vnímá situaci naprosto rozdílně, a pokud o ní spolu nemluví, docházejí automaticky k naprosto mylnému závěru a přijde hádka, roztržka, nedorozumění, prostě katastrofa. Někdy je ovšem naprosto nemožné, aby 2 tak nesourodí lidé v klidu probrali svůj náhled na věc. A je to jako ping-pong, chvíli fandíte jedné ze sester a tu druhou byste uškrtili, a za chvíli zase té druhé. Obě mají své kladné i záporné stránky a občas se projeví ve správnou dobu. Že celý příběh nebude asi úplně procházka růžovou zahradou se dalo tušit už od první stránky. Dobře a zajímavě napsaný příběh.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Co je tvoje, je i moje v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených463x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených19x
v Knihotéce246x
v Chystám se číst185x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x