Co je dobré vědět o arabském a islámském světě přehled

Co je dobré vědět o arabském a islámském světě https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208965/bmid_co-je-dobre-vedet-a-arabskem-a-isla-O0Z-208965.jpg 4 5 5

Arabský a islámský svět v minulosti i v současnosti. Jeho dějiny, filosofie, náboženství, literatura, hudba, architektura, rodinné vztahy, tradice, kuchyně, oblékání, řemesla a další rozličné lidské činnosti. Na to vše soustřeďují autoři svou pozornost. Vycházejí z přesvědčení, že je dobré vědět více o světě, jehož vztahy s křesťanskou Evropou jsou pevnou součástí dějin. Zvláštní pozornost pak věnují počátkům a vývoji česko-arabských vztahů.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co je dobré vědět o arabském a islámském světě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Asterixxka
16.06.2020 3 z 5

Moc se mi líbil začátek knihy, zajímavá byla historie, kapitola o písmu a popis architektury. Asi nejvíc mě bavila ta část o svatbě a pak arabská přísloví. Konec knihy zahrnující orientalisty, křesťanství a světce se mi již četl poněkud hůře, ale celkově příjemné shrnutí úvodu do arabského světa.

rimmon
30.09.2014 5 z 5

Pro všechny které zajímá islám nebo i pro ty kteří si chtějí ujasnit některé skutečnosti ohledně tohoto velkého náboženství.
Doporučují každému kdo se chce něco dozvědět o složitém náboženském systému o kterém media mluví a my možná ani neznáme fakta.
Doporučují i studentům náboženství, religionistiky a humanitním studiím.
Kniha je opravdu skvostnym úvodem pro všechny.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Co je dobré vědět o arabském a islámském světě v seznamech

v Přečtených5x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

náboženství islám Arabové

Autoři knihy

Charif Bahbouh
syrská, 1941 - 2020
René Kopecký
česká, 1971