Co děti nejvíc potřebují přehled

Co děti nejvíc potřebují https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314153/mid_co-deti-nejvic-potrebuji-khe-314153.png 4 51 51

Eseje z dětské psychologie. Poutavo a často osobně napsaná kniha, hluboká zamyšlení známého dětského psychologa probírají potřeby dětí a úkoly rodičů a psychologů. Zabývá se mateřskou a otcovskou identitou i problému týrání děti.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co děti nejvíc potřebují. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

radekk33
08.08.2023 4 z 5

Kniha obsahuje obecné úvahy o výchově dítěte. Autor je má samozřejmě podloženy vlastní bohatou zkušeností. Nicméně pro běžného člověka je to až moc odborné a filosofické dílo. Mám pocit, že po přečtení knihy si toho vlastně ani moc nepamatuji.

Noisette73
05.10.2022 5 z 5

Pan Matějíček je prostě záruka kvality a zvučné jméno v oblasti psychologie dítěte. Knížka byla super a já na pana autora nedám dopustit, myslel to opravdově, šlo mu opravdu o blaho dětí a to je potom radost číst.


Petrush
19.04.2021 3 z 5

Kniha obsahuje úvahy na různá psychologická témata související s dětmi. Neobsahuje žádné konkrétní rady ohledně výchovy. Obsahuje zajímavé postřehy a názory autora, ke kterým postupně přišel a měl potřebu je zapsat a sdělit. Témata jsou různá - o mimice, o řeči, o humoru, o mateřském přijetí ad. Podotýkám, že autor pracoval především s deprivovanými dětmi, tj. s dětmi z dětských domovů, kojeneckých ústavů, dětmi adoptovanými nebo v pěstounské péči, dětmi rodičů alkoholiků atd. Závěry jsou sice obecné, ale pro běžného rodiče běžného dítěte nic, co by nemohl minout. Psáno hezkým jazykem, dobře se to četlo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Co děti nejvíc potřebují v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených7x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x