Člověče, nemrač se! přehled

Člověče, nemrač se! https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457755/bmid_clovece-nemrac-se-dpH-457755.jpeg 5 20 20

Knížka plná slovních hříček, legračních nesmyslů a hravých příběhů je určená dětem, které rády snídají vtipnou kaši. Věděli jste třeba, že od 1. dubna se manželka kraba jmenuje krabice a otec kuřete kuřák? A viděli jste už dopravní značku „Vyhni se škole vyznačeným směrem“? Že ne? Pak nahlédněte do téhle knížky, která dětem naznačuje, že čeština není jen obávaným předmětem u tabule, ale klíčem ke světu fantazie a veselých nápadů. Ilustroval Karel Franta.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Člověče, nemrač se!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Sitting-Bull
15.01.2023 5 z 5

Jedna z mých srdcovek z dětství. Když jsem ji teď četla se svým šestiletým synkem, líbila se mu stejně, jako mně před mnoha a mnoha lety. A pro mě to byl návrat do raného dětství. :-)

Knihomolová
25.06.2022 5 z 5

Nádherná knížka! Okouzlující spojení literárního obsahu a obrazu, resp. ilustrací. A když si uvědomím, že jde o padesát let starou knihu! Je to přesně ten typ knížky, kterou otevřete a rázem se zase ocitnete v době svého dětství... tuto emoci sebelepší novodobý literární počin prostě nevyvolá.


broskev28
08.04.2022 5 z 5

S.O.S.!!!
Já už dávno nejsem dítě, a právě proto je možná můj mozek líný (nebo přinejmenším méně schopný), ale já nemůžu knihu číst, protože jsem se nedostala přes rébus na první stránce!
S dětmi jsme se mordovali a zkoušeli možné i nemožné, prostě nás nic nenapadlo. Vzhledem k tomu, že dál listovat (a číst) má povoleno jen ten, kdo rébus vyluští, jsme dočista bezradní a takříkajíc nahraní. Takže jdeme hledat někoho chytrého, kdo nám pomůže . . .

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Člověče, nemrač se! v seznamech

v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit3x

Autoři knihy

Jiří Havel
česká, 1924 - 2016
Karel Franta
česká, 1928 - 2017