Claude Monet – Život, osobnost a dílo přehled

Claude Monet – Život, osobnost a dílo
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429638/bmid_claude-monet-zivot-osobnost-a-dilo-fIF-429638.png 5 12 12

Malířský odkaz Clauda Moneta, jednoho z nejznámějších umělců impresionismu, zahrnuje ohromné množství děl. Umělec nám zanechal nespočet obrazů té nejvyšší kvality, které dodnes řadíme mezi stěžejní díla evropského malířství devatenáctého století. Studie světla a proměnlivých atmosférických i světelných efektů, jež Monet nadšeně a vytrvale rozvíjel v průběhu celé své kariéry, představují jeden z nejkomplexnějších a nejobdivuhodnějších počinů impresionistické revoluce. Jeho malířská tvorba je zde rekapitulována napříč hlavními etapami dlouhé umělcovy kariéry, která se zpočátku odvíjela ve stopách krajinářů barbizonské školy a vyvrcholila velkou výzdobou pařížské Oranžérie proslulými Lekníny.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Claude Monet – Život, osobnost a dílo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Ni.kk.i
14.05.2021 5 z 5

Opravdu krásná publikace! Monet patří mezi mé oblíbené umělce a velmi se mi líbilo detailní vyobrazení některých jeho děl (kde jsou krásně vidět tahy štětcem). Je to malíř s romantickou duší a velikým nadáním.

R.E.M.
27.11.2020 5 z 5

Výpravná, informacemi nabitá kniha o mém oblíbeném umělci, která mi dokázala zprostředkovat pocit krásy a jedinečného umění tohoto malíře. Přetisky obrazů i jejich detailů jsou ve velkorysé velikosti. Text je pěkně strukturovaný a k dokonalosti chybí jen logicky a vstřícně vkládané ukázky obrazů a jejich textový popis. Občas jsou tyto texty s obrazy vloženy tak, že nepochopitelně rozsekávají základní text kapitoly, pro pokračování v rozečteném textu musíte přeskočit několik stránek, hledat, kde text navazuje a pak se zase vrátit zpět. Ale zas tak moc to nevadí, nesnížilo mi to čtenářský ani vizuální zážitek.

Celkový dojem z knihy je nadprůměrný, dověděla jsem se spoustu o Claude Monetovi, jeho obrazech, nechala na sebe působit kouzlo a nádheru jeho obrazů. Zaujal mě i jako osobnost, jeho přístup k malování i životu, jeho preciznost a opravdovost.

Doporučuji pro obdivovatele talentovaného malíře Claude Moneta a impresionismu.


MíšaS.
08.10.2020 5 z 5

Můj nejoblíbenější malíř. Publikace výborná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Claude Monet – Život, osobnost a dílo v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit9x

Štítky knihy

malířství impresionismus francouzské malířství Claude Monet, 1840–1926

Autorovy knížky

2019  100%Claude Monet – Život, osobnost a dílo