Číňan přehled

Číňan
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113165/cinan-113165.jpg 4 296 296

Jednoho chladného lednového dne je v ospalé vesnici na severu Švédska nalezena oběť brutální vraždy. Celá víska je hrozivě klidná a opuštěná. A tiché domky vzápětí vydají své tajemství: zločin, jaký dějiny švédské kriminalistiky nepamatují. Když se o masakru dočte soudkyně Birgitta Roslinová, uvědomí si, že ji s místem pojí rodinná vazba, a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Jejími jedinými vodítky jsou přitom deník z devatenáctého století a červená stužka nalezená v nedalekém lese. Birgitta postupně odkrývá příběh pomsty, který sahá víc než sto let do minulosti a propojuje Čínu a Ameriku devatenáctého století s moderním Švédskem a Pekingem. Vyprávění zavede čtenáře do zapadlých končin severního Švédska, do nejvyšších pater čínské politiky i do slumů v dnešním Mosambiku. Šokující rozuzlení se chystá v čínské čtvrti v Londýně. Číňan je strhující a vysoce aktuální politický thriller. Zároveň však neslevuje z důmyslně propracované detektivní zápletky. Henning Mankell tímto románem potvrzuje pozici jednoho z nejslavnějších severských autorů detektivek, kterou si drží už od devadesátých let.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Kinesen , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Číňan. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (68)

kalache
19.05.2024 4 z 5

... čínský kuli je nejpracovitější a nejskromnější dělník v historii světa,což?...

TheCiko5
07.02.2024 3 z 5

Krásná knížka. Velký výpravný příběh. Pěkně rozpracované postavy. Jediný, co mě nejvíc mrzí, je poměr vyprávění "kriminálního příběhu" versus nábožensko-politická stať.
Přišlo mi, že Mankellovislo hlavně o to, předat čtenářům svůj názor na čínskou "okupaci" Afriky a pak si uvědomil, že už napsal 450 stran, tak příběh narychlo ukončil.
Ale fajn... Mankell je i tak velmi čtivý.


Radimka
24.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Tak nevím - líbilo nelíbilo? Začátek vypadal jako dost zajímavá detektivka, ale ve finále o vraždu ani moc nešlo. Spíš o zločin z pomsty. Na konci se stejně dost nejasností nevyřešilo, to bylo trochu divný. Spousta vložených informací o Číně, její ekonomice a kultuře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Číňan v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených437x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených24x
v Knihotéce193x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech4x