Chuchvalci přehled

Chuchvalci https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463853/bmid_chuchvalci-73x-463853.jpg 5 14 14

Kdo chrání děti před nemocemi? Napínavý příběh o Chuchvalcích, Brutálnících a chlapci se superočima. Melle má velký dar, který zdědil po svém dědečkovi – superoči. Jednou v noci díky tomu zahlédne u své postele malou bytost. Nikdo mu to nevěří, jen tatínek možná ví víc, než sám tvrdí. Melle se nevzdá a brzy odhalí, kdo jsou Chuchvalci, proč jsou pro děti tak důležití a proč jim všem teď všem hrozí velké nebezpečí. Naštěstí může sám pomoct. A tak začíná velký zápas s tajemnými Brutálníky… Melle se vzbudí uprostřed noci. Na kraji jeho postele sedí divná bytůstka. Vypadá jako klubíčko vlny, má ručky a nožky a dvě chlupaté, špičaté uši. Ale jakmile Melle rozsvítí, bytůstka zmizí. Když o ní Melle vypráví ve škole, všichni se mu vysmějí. Dokonce i tatínek, který je přírodovědec, říká, že je to nesmysl a že takové bytůstky neexistují. Ale Melle si je jistý tím, co viděl… Napínavý příběh plný fantazie o Chuchvalcích, Brutálnících a o chlapci se superočima napsal Jochem Myjer. Knihu ilustroval Rick de Haas. KNIHA ZÍSKALA CENU NIZOZEMSKÉ DĚTSKÉ POROTY.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

De Gorgels , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chuchvalci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

E_Lan
30.11.2023 4 z 5

Moc hezká a tak akorát dlouhá dětská kniha, která se výborně čte večer dětem před spaním. Chuchvalci a Brutálníci, zábavný to výlet do dětské fantazie.

broskev28
02.12.2022

Na naší čtenářské dílně mi knížku půjčil páťák - koupila mu ji maminka a on si nebyl jist, zda ji může jako páťák číst. Poté, co jsem se dočetla až na s.70, potvrdila jsem, že rozhodně ano.
Ano, je to kniha pro malošky, ale má skvělý nápad, výborné provedení a hlavně Melleho superoči, to byla trefa! Pak už taky podle hlasu rozeznám břehouše, vodouše a budníčka (buríto, kivi a dej, dej). A dokonce jsem se naučila v chuchvalštině jednu pochvalnou větu!
Takže určitě doporučuju, a to nejen našim páťákům!
P.S. Ilustrace jsou taky povedené - a hodně různorodé, paráda.


annapa
24.10.2022 5 z 5

Obě děti (5 a 7) byly nadšené a těší se, až se přeloží další díl. Skoro po každé kapitole je to tak napínavé, že se nedá přestat číst.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. týden)

07.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chuchvalci v seznamech

v Přečtených20x
v Doporučených2x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

ptáci, ptactvo skřítkové pro děti od 7 let vodní ptáci draví ptáci

Autorovy knížky

Jochem Myjer
nizozemská, 1977
2021  91%Chuchvalci