Chodorkovskij. Legendy, mýty a jiné pravdy přehled

Chodorkovskij. Legendy, mýty a jiné pravdy https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200861/bmid_chodorkovskij-legendy-myty-a-jine-p-Qhf-200861.jpg 3 4 4

Rozsudek veřejnosti padl: ruský premiér Vladimir Putin udělal z Michaila Chodorkovského exemplární případ, protože Chodorkovskij si dovolil míchat se do politiky – a za to nyní tento úspěšný, společensky angažovaný selfmademan platí vězením. Ale je to zas tak jednoduché? Je Chodorkovskij tak nevinný, jak tvrdí a jak to po něm média většinou papouškují? Pravdou je, že případ Chodorkovskij má více vrstev a je méně průhledný než kterýkoli jiný. Viktor Timtschenko se jako detektiv pouští do rozplétání skrytého pozadí a při hledání pravdy se prodírá hustým lesem výbušných politických souvislostí, perfidních mocenských bojů a ekonomických manipulací.... celý text

Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)
Originální název:

Chodorkovskij - Legenden, Mythen und andere Wahrheiten , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chodorkovskij. Legendy, mýty a jiné pravdy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

milamarus
13.01.2016

Dlouho jsem přemýšlela, co o této knize napsat a neodradit Vás. Možná by stačilo říct, že není pro každého. A možná že ne. Takže:
- kniha je opravdu věrna svému podnázvu ,,Legendy, mýty a jiné pravdy“. Konstatuje se v ní totiž všelicos, tj. co kde psali v novinách, jaké z toho byly ohlasy na politické scéně, jak to ovlivnilo ekonomiku + mnoho jmen, lokalit, událostí + spousta vnějších okolností (zaznamenaných i číselně), které byly nějakým způsobem spjaty s životem muže, kterého vidíte na obálce. Aniž by o tom třeba sám v té době věděl.
- nemůžu popřít, že díky nim máte možnost nakouknout do světa gangstersky smýšlejících oligarchů a snad i zvážit jejich silné i slabé stránky. Jak se zdá, jsou skutečně schopni všeho možného. I toho nejhoršího.
- a myslím, že už samotná předmluva a názvy kapitol Vás nalákají. Avšak proto abyste dokázali držet s knihou tempo (=byli v lepší kondici), byste měli mít nemalou předchozí znalost tohoto případu.
- kdo jí nemá, nebude se v tom orientovat; nedá si stejně jako já události z předchozích stran do souvislostí s právě čteným; bude přeskakovat o pár listů dál - v naději, že to tam bude podané jednoduše, bez příkras; a nakonec si najde jinou publikaci.

Nedočetla jsem, takže nehodnotím.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chodorkovskij. Legendy, mýty a jiné pravdy v seznamech

v Přečtených5x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst2x

Štítky knihy

Rusko politika moc 90. léta 20. století političtí vězni podnikatelé Vladimir Putin

Autorovy knížky

Viktor Timtschenko (p)
ruská, 1953
2013  55%Chodorkovskij. Legendy, mýty a jiné pravdy