Chlapec z kociek přehled

Chlapec z kociek https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338943/mid_chlapec-z-kociek-q50-338943.png 4 290 290

Alexovi sa rozpadá život. Svoju ženu Jody miluje a takisto aj svojho autistického syna Sama, ale nedokáže uniesť každodennú realitu Samovej „inakosti“ a problémy, ktoré ich dusia. Opustí rodinu, navyše stratí prácu a ocitne sa tak úplne na dne. Po čase vstúpi do Samovho života prostredníctvom Minecraftu. Sam túto hru miluje a v spoločnom virtuálnom priestore počítačovej hry začnú komunikovať a spoznávať sa. Nešťastná rozbitá rodina sa cez toto nové puto medzi otcom a synom ocitne v celkom novej situácii...... celý text

Literatura světová Romány Rodina
Vydáno: ekniha , Albatros (SK)
Originální název:

A Boy Made of Blocks , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec z kociek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (98)

Gabča67
31.03.2024 4 z 5

Kniha o hledání cesty z životní krize a také o nacházení přístupu k autistickému dítěti. Příběh je vyprávěn z pohledu otce (což mě zaujalo), a je jakousi sondou do jeho vztahu k nemocnému dítěti. Je známo, že ne každý muž ustojí postižení vlastního potomka. Ani v této knize to hlavní hrdina nemá jednoduché, ale prostřednictvím počítačové hry se mu podaří pochopit ,,svět" vlastního syna. Autor promítl do příběhu svoji životní zkušenost a i pro mě byly některé momenty v knize osobní.

wendys93
20.02.2024 5 z 5

Tohle je skvělá kniha. Dojemná, emotivní, smutná i veselá. Příběh v ní má obrovskou hloubku a pokud se mu rozhodnete naslouchat, tak má mnoho potenciálu pro to, zahrát v člověku na ty správné struny, otevřít jedno velké téma a hlavně...hlavně ukázat, že život s postižením, ať už se týká přímo vás, vašich blízkých, vašich dětí stojí vždycky za to.
A co si budem, vyrovnat se s tím, že vaše dítě není úplně škatulkový a, dejme tomu, klasický, není zrovna jednoduchý a najít v knížce, v krásně napsaném příběhu, aspoň inspiraci k tomu, jak to zvládnout a připravit mu krásný a bezpečný svět, je něco, co rozhodně pomůže.


sasena
18.04.2023 5 z 5

Moc zajímavá a skvěle napsaná knížka o sbližování otce s autistickým synem přes počítačovou hru Minecraft. Popis společně stráveného času v kostičkovaném světě mě skoro přiměl hru začít hrát taky. :-D Mám ráda příběhy, které končí dobře, a proto ani proti zakončení této knihy nemám nejmenší výhrady.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chlapec z kociek v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených364x
ve Čtenářské výzvě85x
v Doporučených26x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst234x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech6x