Chlapec v bílé místnosti přehled

Chlapec v bílé místnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423316/bmid_chlapec-v-bile-mistnosti-isc-423316.jpg 4 24 24

Manuel se zcela bez paměti probudí v uzavřené bílé místnosti. Neví, kdo je, neví, jak se sem dostal. Jediným jeho vodítkem je počítačový hlas jménem Alice, s jehož pomocí má přístup na internet. Kousek po kousku skládá Manuel online svůj příběh a zjišťuje, co se stalo: Při pokusu o únos byl smrtelně zraněn. Ale jak to, že tedy stále žije? Může se dostat ven? A je to skutečně tak, jak to vypadá? Kdo je Manuel doopravdy? Strhující příběh, v němž nic není takové, jak se zdá. Autor v Manuelově příběhu prozkoumává nebezpečí virtuálních světů a umělé inteligence a zároveň klade základní otázky týkající se lidské identity a reality. Napínavé až do samotného konce!... celý text

Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)
Originální název:

Boy in a white Room , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec v bílé místnosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Tano
16.08.2023 5 z 5

Knihu jsem si opravdu užila a cca od poloviny se mi ji ani nechtělo odkládat, tak jsem ji prostě musela dočíst :) Pro mě tam byla asi jen jedna slabší chvilka, ale jinak super. Ta Manuelova frustrace, že si s ním pořád někdo hraje a někdo mu lže byla téměř hmatatelná a zvraty v ději byly opravdu dobré. Kniha je ve výsledku lepší, než jsem čekala a je snadno čtivá.

Micho86
06.06.2023 5 z 5

Ze začátku jsem moc nechápala, jaká je vlastně zápletka - jasně, Manuel přišel o své fyzické tělo a snaží se s tím vypořádat a vše pochopit, to je moc smutný, ale o tom bude teď celá kniha? Naštěstí autor nenechal na zápletku dlouho čekat a děj začal nabírat na zajímavosti, najednou jsem zjistila, že jsem už v půlce knihy, a tak jsem ji celou nakonec přečetla za 3 dny. Bylo to skvělý.
Sice bych měla pár výhrad k tomu trochu moc dlouhému zakončení příběhu (bylo to asi jako když sjedete horskou dráhu na pouti, vozík do cíle dojíždí už jen pomalým tempem a trvá to na vás moc dlouho, protože vy už se těšíte, až vystoupíte, a budete vyprávět svůj zážitek kamarádům), ale nemůžu popřít, že rozuzlení bylo naprosto nečekané.
Milovníkům scifi doporučuji a pouštím se do další knížky od Karla Olsberga, začínám být na jeho práci docela zvědavá.


Tuti
29.10.2021 4 z 5

Za mě musím hodnotit pozitivně!
Skvěle se to četlo a palec nahoru za neočekávaný zvrat v ději!!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chlapec v bílé místnosti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených2x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit13x

Autorovy další knížky

Karl Olsberg (p)
německá, 1960
2018  81%Zrcátko
2019  77%Chlapec v bílé místnosti
2020  64%Dívka v podivné zemi
2023  70%Ztroskotání na Smaragdovém ostrově
2023  60%Nebezpečí v Netheru