Chaos - Praktický průvodce přehled

Chaos - Praktický průvodce https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385236/bmid_chaos-prakticky-pruvodce-f05-385236.jpg 1 5 5

Dnešní svět je příliš rychlý, příliš jiný a příliš chaotický. Globalizace zapříčinila, že se svět kolem nás mění bleskovou rychlostí. A proto je třeba vzít zase otěže do svých rukou a zkusit si s touto příručkou Bruna Mariona naplánovat budoucnost, jakou pro sebe budeme chtít sami. Autor pracuje nejen s teorií chaosu, ale také s fraktálními obrazci. Na těch ukazuje, že se není třeba chaosu bát, je spíše důležité se v něm naučit chodit.... celý text

Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Bookmedia
Originální název:

CHAOS, A USER'S GUIDE , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chaos - Praktický průvodce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

padola
21.01.2023 2 z 5

V listopadu 2022 dosáhla světová populace osmi miliard. Zhruba čtyřikrát více než na konci druhé světové války. K tomu máme globalizovanou ekonomiku, internet a sociální sítě. Představíme-li si, kolik toto vytváří komunikačních vazeb, je nám jasné, že svět je dnes mnohem komplexnější, než kdykoli v dějinách, a je tudíž konstruktivnější ho zkoumat optikou teorie chaosu než optikou lineární.

Autor bohužel nepochopil, co ve skutečnosti znamená fraktál, a kniha by byla lepší, kdyby namísto "fraktální" říkal "roztříštěné". Nabízí nicméně zajímavé podněty, i když klouže pouze po povrchu. Většinou není jasné, zda jde o autorův osobní názor či zda to, co říká, má něčím podložené.

Ocenila jsem, že v chaosu vidí příležitost a ne zánik civilizace. Narozdíl o některých historiků, kteří vycházejí z toho, že to, co se ve světě děje, už tu bylo. Nebylo. Osm miliard lidí na zemi je historický precedens.

ElfkaEleanor
28.05.2019 1 z 5

Kniha se snaží být poutavá a mít přínos, ale pro laika je příliš složitá. Autor se ohání odbornými pojmy, které nevysvětluje a skáče z témata na téma. Propojení hledá ve fraktálech, ale občas se sám zamotává.


xBob
04.11.2018 odpad!

Velké zklamání. Nic víc než výčet populárních témat současnosti. K propojení všech témat jsou zvoleny fraktály. Je to umělé propojení, které chvílemi působí legračně. Zkuste si v každé větě vyměnit slovo "fraktál" třeba za "mrkev" a alespoň se pobavíte.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chaos - Praktický průvodce v seznamech

v Přečtených10x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit2x

Autorovy knížky

Bruno Marion
francouzská
2018  24%Chaos - Praktický průvodce