Cesta mou krajinou přehled

Cesta mou krajinou https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538199/bmid_cesta-mou-krajinou-663e6ad13d40c.jpg 5 1 1

Dvacet sedm zastavení na naučné turistické stezce, která prochází částí Českého ráje. Každá kapitola obsahuje obrazový i textový materiál, obsažený na panelech. Kromě toho kniha obsahuje úvod o etnografech J. a J. V. Scheybalových a o jejich domě v Jablonci nad Nisou, a závěr včetně mapy. Autor knihy je i autorem stezky samotné, kterou financoval a provozuje Jablonecké kulturní a informační centrum.... celý text

Cestopisy a místopisy Turistické průvodce
Vydáno: , Městská galerie My (Jablonec nad Nisou)
Originální název:

Cesta mou krajinou. Naučná stezka Jany a Josefa V. Scheybalových , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta mou krajinou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Apo73
10.05.2024 5 z 5

Až někdy přijedete do Českého ráje a do Pojizeří, můžete si užít tři stezky. Jedna je Zlatá stezka Českého ráje, která vede skrz (119 km) a je tradiční, ještě meziválečná. A druhé dvě vznikly po roce 1989 – první je Naučná stezka Josefa Pekaře, která vede od Dlaskova statku u Turnova, pokračuje přes Malý Rohozec, kde se narodil a vede do Jenišovic (má 4 km), a Josef Pekař byl komunisty nechtěný. Přitom jeho Kniha o kosti je skvělá, a patří tedy do Českého ráje. A třetí je roztomilá Naučná stezka Jany a Josefa V. Scheybalových. Vede z bývalé fary v Jablonci nad Nisou (což byl jejich dům) do Dobré Vody, do Rychnova, do Pelíkovic, na rozhlednu Kopanina, do Pulečného, a pak je možné pokračovat na hrad Frýdštejn, do Ondříkovic a přes půvabné Vazovecké údolí do Dolánek u Turnova.
Autorem této stezky je Jan Strnad. Celá stezka je vedena oblíbenou trasou obou manželů – skvělých místních etnografů a kreslířů, všechna zastavení jsou jimi ilustrována, a samozřejmě jsou plná dalších doplňujících informací a ilustračního doprovodu. A tato všechna zastavení přináší zde recenzovaná kniha.
Fascinující je na ní už jen podlouhlý formát, který nás vede k cestě širokoúhlou krajinou plnou výhledů. Lahůdka! A pro českorajské milovníky téměř fetiš.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta mou krajinou v seznamech

v Přečtených1x
v Doporučených1x