Cesta Kryštofa Haranta z Polžic a z Bezdružic a na Pecce přehled

Cesta Kryštofa Haranta z Polžic a z Bezdružic  a na Pecce
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/213144/bmid_cesta-krystofa-haranta-z-polzic-a-z-xb2-213144.jpg 4 49 49

...z království Českého do Benátek, odtud to země Svaté, země Judské a dále do Egypta, a potom na horu Oreb, Sinai a sv. Kateřiny v pusté Arábii.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta Kryštofa Haranta z Polžic a z Bezdružic a na Pecce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Hanka_Bohmova
31.10.2023 4 z 5

Nečekaně pěkné! Autor je zvídavý až na půdu, leze, kam ostatní nelezou, a vzdálenosti si odkrokuje, aby si čtenář "třeba někde doma na zahradě" mohl všechno přesně vyměřit a představit. S chutí si zaplave v Jordánu a uprostřed zkusí, jestli stačí, poctivě si dělá rešerše a o mnoha báchorkách si myslí své. S panem Černínem museli být dobrá dvojka. Přitom není žádný kyselý skeptik, ale povaha uvolněně dobrosrdečná, se smyslem pro humor. Trochu mi svým založením připomínal mého manžela, o to příjemnější čtení to bylo :o)
Kapitoly z prohlídky Jeruzaléma jsou poněkud úmorné, jak už tu psali jiní. Já si je pro zpestření srovnávala s vlastními vzpomínkami.

"Turci od nás vybrali po pěti dukátech, mniši řádu sv. Františka nemusí platit nic. Kdo by si dal udělat pleš, říkali jsme si s Černínem, dostal by se všude zadarmo..."

ozzak
15.08.2023 5 z 5

Pěkná cestopisna kniha, od českého šlechtice Kryštofa, Haranta z polžic a bezdubic a na pecce. Kniha pojednava o jeho cestě z Benátek do Svaté země na horu Olivetckou Jeruzaléma Egypta Alexandrie.v knize velmi věrně popisuje své zážitky a obyvatelé a co viděl. Velmi pěkné se kniha četla rád se k ní někdy zase vrátím. Přečteno díky čtenářské výzvě.


Mrňous1
27.06.2023

Postava Kryštofa Haranta mě fascinuje už od mládí, jsem ráda, že jsem se konečně dostala k tomu, abych si jeho cestopis přečetla a vůbec to nebyl ztracený čas, naopak. Výborně sepsáno, velký dík patří samozřejmě panu Kožíkovi, ale přesto musí čtenář obdivovat sečtělost, odvahu a empatii, rozhodnost a kritické myšlení Kryštofa Haranta. Kniha rozhodně stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta Kryštofa Haranta z Polžic a z Bezdružic a na Pecce v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených3x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit4x