Cesta beze jména přehled

Cesta beze jména
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319872/bmid_cesta-beze-jmena-4aQ-319872.jpg 3 42 42

Na severovýchodě Anglie, v hrabství Durham, někdo unáší a vraždí mladé dívky. Detektiv konstábl Ian Bradshaw, který upadl v nemilost u svých nadřízených a který se vyrovnává i s psychickými problémy, se ze všech sil snaží nalézt nějakou stopu a ukázat, že je schopným policistou. Novinář Tom Carney je nováček v redakci významného londýnského bulvárního deníku. Jeho senzační odhalení nemravného počínání jednoho vysoce postaveného politika mu však úspěch nepřinese. Je poslán na nucenou dovolenou a vrací se do své rodné vsi v Durhamu. Tam je společně s mladou reportérkou Helen Nortonovou vtažen do případu, který navždy změní jejich životy… Zatímco současný vrah mladých dívek se i nadále vyhýbá spravedlnosti, na policii i oba novináře čeká odhalení letité vraždy a důkladně skrytých tajemství…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Brána
Originální název:

No Name Lane , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta beze jména. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Veronika33
11.04.2023 4 z 5

Tak táto kniha ma veľmi prekvapila, až na trošku ťažkopádny začiatok bol príbeh neuveriteľne pútavý. Viaceré dejové linky, krátke kapitolky, zaujímavé postavy - všetko čo zbožňujem v knihách. Rozuzlenie príbehov tiež prekvapilo, odporúčam. Ďalšej knihe od autora by som vôbec nebránila.

Gweny
15.01.2021 5 z 5

"Většina lidí má v sobě v mládí světlo, které ale brzy pohasne." (s. 238)

Kdyby v tomhle příběhu nebyla krev a pár vražd, řekla bych, že jsem vlastně četla román s relativně šťastným koncem... I když šťastným... No, jak pro koho.

Knize se v žádném případě nedá upřít čtivost, i když je pravda, že první polovina tak záživná nebyla. To až ve druhé polovině stoupalo tempo vyprávění a já se zase přistihla být naprosto ponořená do děje.
V příběhu se objevilo i pár momentů, které by se daly označit jako filosofování o životě, rady starší generace té mladší. Jednou z nich je i úvodní citát, který započal zajímavé odstavce o tom, jak v mládí sníme a kolik našich snů opravdu dojde k naplnění...
V některých takto hlubších chvílích jsem spatřovala jakousi paralelu se svým současným životem, a vlastně nejen svým.

Tím vším chci říci, že ač jsem se v první polovině stavěla ke čtení spíše odtažitě, ta druhá polovina vše vyvážila a misky vah naklonila k naprosto jiným pocitům a dojmům.


Lumír23
08.11.2020 5 z 5

Kniha je zde podhodnocená, ve skutečnosti je to příjemné čtení, takové Kinder vajíčko - čokoláda, mléko a hračka v jednom. Co je na této knize nejpříjemnější je to, že autor vám dává indicie a můžete a asi dokážete, určit co se stalo u všech tří případů a ještě u vztahu, který tam je navíc. Děsné je množství překlepů v překladu, jedno z nejhorších co jsem četl. Ale kniha je opravdu k přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta beze jména v seznamech

v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány anglická literatura thrillery

Autorovy knížky

2016  68%Cesta beze jména