České Vánoce Josefa Lady přehled

České Vánoce Josefa Lady https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140287/ceske-vanoce-josefa-lady-140287.jpg 5 103 103

Když se někdo zmíní o malovaných vánočních pohlednicích, jen těžko si lze nevybavit kresby od známého malíře a spisovatele Josefa Lady. Jeho nezaměnitelný malířský rukopis doprovází již desetiletí vánoční pohlednice, dětské knížky a kalendáře. V této publikaci samozřejmě nemohou obrázky tohoto malíře chybět, a navíc jsou doplněny jeho básničkami a vyprávěním, jaké to bylo o Vánocích v malebný... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize České Vánoce Josefa Lady. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

kaczka79
29.12.2023 5 z 5

Obrázky pana Lady k zimě a k Vánocům patří..
čím je člověk starší, víc nostalgicky vzpomíná, na staré časy, pohodu v adventním čase i na chybějící sníh :) Je to skvost v knihovničce, ráda vždy po knize sáhnu ve vánočním období.

Briv
24.02.2023 4 z 5

* Knížka od Josefa Lady, Vánoce a sníh prostě patří k sobě. Je to pro mě obrovská nostalgie a každou zimu doufám a moc si přeji ať je hodně sněhu a můžeme jít všichni sáňkovat a pořádně se koulovat, tak jak je na obrázcích. Našeho Matyho sice čtení až tak moc nebavilo, ale v necelých čtyřech letech, byly některé příběhy opravdu dlouhé. Ale obrázky se mu líbily moc, ty jsme si hodně prohlíželi. Tahle kniha je velmi laskavá, děkuji za ni pane Lado.


janulka1310
29.12.2022 5 z 5

Četli jsme s dětmi (kluci 5,5 a 4) přes vánoční svátky. Nejprve se jim do knihy moc nechtělo, ale nakonec se jim velmi líbila. Obdivovali jsme ilustrace, také básničky a hlavně jsme objevili kocoura Mikeše :-) Povídky krásně doplňovaly sváteční atmosféru a také jsme se dověděli nové informace, například to, že na Štěpána dříve koledovaly chudé děti, protože pod stromečkem nic neměli. Madšímu synovi se nejvíce líbily básničky, některé jsme se i naučili.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha České Vánoce Josefa Lady v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených149x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených9x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech7x