České pověsti přehled

České pověsti
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405920/bmid_ceske-povesti-drZ-405920.jpg 4 6 6

Bohatě ilustrovaná, zjednodušená verze klasického díla Aloise Jiráska - Staré pověsti české, převyprávěná do současného jazyka. Kniha obsahuje výběr devíti pověstí, kde nechybějí příběhy o příchodu praotce Čecha na Říp, o vládnutí moudré kněžny Libuše obdařené věšteckými schopnostmi, slavný příběh o Křesomyslu a Horymírovi či například výpravný příběh o knížeti Bruncvíkovi, který se rozhodne vydat se na cesty, aby získal lva do svého znaku pro větší slávu České země.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize České pověsti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

jopp
30.12.2023 4 z 5

Klasické příběhy, nádherné ilustrace. Čteno před spaním pro syna, na sedmileté dítě je to složitější, ale zvládli jsme to.

tanuki
19.11.2019 4 z 5

Kniha z povinné četby žáků šestých tříd. Jiráska bych dceři asi těžko vnutil (sobě taktéž), takže jsem to vzal přes moderní převyprávění. Bylo příjemné si osvěžit všechny ty časem zaváté pověsti, o kterých člověku nakonec v mysli zbude jen mlhavé povědomí. Nejvíc mě chytla pověst o Bruncvíkovi, kterou jsem pořádně neznal a konečně už je mi jasné, proč tato postava postává právě u Karlova mostu. :o)

PS: kniha obsahuje povedené ilustrace, které staroslovanstvím doslova dýchají. :o)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha České pověsti v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x