Červená tigrica přehled

Červená tigrica https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480057/bmid_cervena-tigrica-XaW-480057.jpg 4 126 126

Ohurujúca fantasy séria Krvavá dedička pokračuje! Ana je poslednou právoplatnou dedičkou trónu, o ktorý ju pripravila šialená spriaznená Morganya. Tá plánuje vyhubiť každého, kto doteraz utláčal ľudí ovládajúcich obávanú mágiu. Ana sa tomu snaží všemožne zabrániť a vybudovať armádu spojencov, ktorí jej pomôžu získať späť krajinu a trón. Po jej boku stojí nebezpečný Ramson, no pohyboval sa v tieňoch podsvetia pridlho na to, aby mu Ana otvorila srdce a vložila mu do rúk osud svojej krajiny.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Red Tigress , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červená tigrica. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

andrejci
24.08.2023 3 z 5

Typický druhý výplňkový díl. Nic přepratného. Pomalu žádná akce a vše se odehrálo ve 2 dnech. Čekala jsem to jiné. Hlavně teda, že se bude děj odehrávat v císařství a ne někde mimo.
Začátek pro mě byl hodně zmatený. Pamatovala jsem si hlavní postavy, ale ostatní například Linn mi nic neříkali, takže bych uvítala nějaké lehké představení postav nebo aspoň tak něco.
Konec byl strašně uspěchaný a jsem z něho zklamaná.
Další díl si přečtu jen abych věděla jak tato triologie dopadne, ale nebudu od toho radši nic čekat.
Za mě to je průměr. Líbila se mi obálka.

Etule
23.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Tenhle díl byl... Nenapadá mě nic jiného než "meh". Tohle mi táhlo hlavou do nějakých 60% knihy (vím to tak přesně, protože jsem četla jako eknihu) :D Ale celou dobu jsem si říkala, že mi tam prostě něco nesedí, něco mě na tom nebaví. Pak mi to došlo. V podstatě tu máme zpočátku tři dějové linky. A za mě tedy asi nejpovedenější byla ta Linnina. Ramson mě rozčiloval a nedokázal svou linku utáhnout (což je tedy nepochopitelné, páč je mojí platonickou láskou už od jeho první scény) a Ana mě v podstatě skoro nezajímala (za mě tu knihu prostě nějak nedokáže utáhnout, nedokážu ani pořádně říct proč).
Jakmile se jejich linky spojily a oni zase začali spolupracovat, tak mě kniha chytla podstatně více. Aby mě na konci zase vyplivla naštvanou, neb se jejich cesty opět rozcházejí. Takže pravděpodobně budou v další knize opět tři dějové linky a tentokrát se obávám, že už je nezvládnu. Takže těžko říct jestli se do dalšího dílu ještě vůbec budu pouštět.


rycccy
14.06.2023 4 z 5

Po nějaké době je tu pokračování. No a jak je to vždy než se vůbec rozečtete a pochopíte kdo je kdo u Any a Ramsona nebyl tak velky problém, ale ten zbytek jmen ... no trvalo to. Možná i díky tomu se mi kniha dlouho táhla a nic moc se nedělo. Nebo jinak, dělo, ale nic zavrátného. Kniha mi celkem dost připoměla knihy od Mary E. Pearson "Kroniky pozůstalých" asi hlavně kvůli té politice. Knihu jsem i párkrát odložil a myslel, že ani nedočtu. Ovšem posledních 200 stran už se děj odehrával podstatně rychleji což bylo super. A ještě než jsem ji stihl dočíst, tak jsem byl opravdu mile překvapen, že už je i třetí díl a já zase nemusím čekat rok na další pokračování. Nevím jestli to má i nekdo jiný, ale je fajn na jednu stranu, když je v příbehu více postav a i to vyprávění je i z jejich pohledu, což u této knihy plné strategií a politického hašteření nejde jinak, ale jakmile se bliží konec jedné kapitoly a tam se opravdu stane něco zasadního a pak se následující kapitola odehrává něke jinde s jinou postavou, to bych úplně shořel u toho :-)

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (7. týden)

13.02.2022


Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021


Citáty z knihy (1)

Sľuby sa dávali na to, aby sa porušili, a lži sa hovorili ľahšie ako krutá pravda.


Kniha Červená tigrica v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených154x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených7x
v Knihotéce159x
v Chystám se číst94x
v Chci si koupit65x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

magie princezny pro mládež

Autorovy další knížky

Amélie Wen Zhao
francouzská
2021  76%Dědictví krve
2022  83%Rudá tygřice
2023  79%Čas karmínu