Červená Karkulka přehled

Červená Karkulka
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120171/bmid_cervena-karkulka-W4p-120171.jpg 5 48 48

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červená Karkulka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

klaraj093
24.01.2022 4 z 5

Krásná dětská kniha.

Metla
11.07.2021 3 z 5

Už jako malou Metličku mě iritovalo, že je nezletilá Karkulka vyslána sama vstříc hrozbám světa, že neposlouchá a toulá se mimo bezpečnou infrastrukturu, že svou indiskrétností uvede do letálního nebezpečí nejen sebe, ale i svou nemocnou příbuznou, že babička musí být fakt hrozná tlama, když je zaměnitelná se zvířetem, že má vlk podezřele šikovné tlapy, schopné nasadit brýle, uvázat čepeček, přikrýt se atd., že polyká kořist vcelku, bez kousání, jeho trávící trakt je jakási neškodná čekárna, než přijde myslivec a vyrobí nouzový východ... a ten surový chlápek v zelené kamizole mě štval nejvíc, nesnáším týrání zvířat! Otesánkovo řádění a násilný skon překousnu, to byl přece jen pařez, ale ubohý canis lupus, věčný pohádkový otloukánek, vždycky mi ho bylo líto.
Nevím, co si cácorka slibovala zapůjčením této knížky, byla však tradičním vyzněním zklamána a divné obrázky neoslovily ani jednu z nás. Klasika nebo ne, k nadšeným hodnocením se nepřidáme. 65%


jfialova
05.07.2021 5 z 5

Oblíbená kniha všech našich dětí. Obrázky jsou naturalistické a ten, kde vlk žere Karkulku, jsme museli přeskakovat. Pak se na něj sadomasochisticky potají dívali, vždycky hromadně pomaloučku otevírali knížku na příslušném místě a pak ji strašně rychle zaklapli :-) Doprovodné texty jsou hezky napsané. Škoda, že dnes takové knížky nevychází.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Červená Karkulka v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

Jan Suchl
česká, 1928