Černý oheň přehled

Černý oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127176/cerny-ohen-127176.jpg 4 20 20

Josephine vede luxusní a bezstarostný život v Los Angeles. Jednoho rána se všechno změní: její dvojče Angelina, která pracuje ve Rwandě, beze stopy zmizela v pralese. Josephine okamžitě odjede do Afriky, ale brzy zjistí, že pokud chce sestru najít, musí se vydat na nebezpečnou cestu. Poháněná strachem se probíjí zeleným peklem v doprovodu Simona Frazera a několika domorodých stopařů. Navzdory útrapám se Josehine přiblíží k sestře na dosah ruky - ovšem jako zajatkyně. Simon nasazuje život a vrhá se do riskantní záchranné akce. Nepochybně to dělá z lásky, jenže ke které z dvojčat? ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Schwarzes fever , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý oheň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

vladka321
26.07.2020 4 z 5

Zpočátku na mě kniha vůbec nepůsobila dobře a dokonce jsem ji i iodložila. Po určité době jsem se k ní vrátila a udělala jsem moc dobře. Děj se rozjel, námět je strhující. I tak si myslím, že hrůzy, které nám zde byly nastíněny jsou jen zurčícím potůčkem v rozbouřeném oceánu. Afrika a její hledání se je ve skutečnosti daleko horším místem pro život než si vůbec dokážeme představit.
Užila jsem si strhující román v exotické zemi s prvky střípků z domorodého života tamních obyvatel. Líbil se mi pochod pralesem, nahlédnutí do medicíny pygmejských žen i trochu té politiky a snah bílých se účastně zapojit do humanitární pomoci.
Josephine šla do cizí země na exotický kontinent hledat svoji sestru a dokonce i dvojče se kterým by měla být tak trochu telepaticky ve spojení. Nakonec našla sebe a propojila svůj život se životem a odkazem své sestry tak umě, že srdíčko zaplesalo a přesto jedno oko nezůstalo suché.
Mě se to ve finále líbilo a jsem ráda, že jsem našla chuť se ke knize vrátit a dala šanci jí i sobě. Určitě si ji opět ráda přečtu.

Babo
04.01.2018 4 z 5

Kniha se mi líbila. Sice občas působila jako hollywoodský trhák ,ale téma bylo zajímavé a napsané to bylo taky dobře.
Afrika se svojí divokou přírodou byla jen kulisou nemilosrdného boje mezi Hutui a Tutsii a mezi tím američanka pátrající po zmizelé sestře .
O problémech Afriky by se dalo psát hodiny a hodiny. Myslím,že ty problémy jsou tak složité nebo možná naopak tak jednoduché , že bych si netroufla být soudcem.
Jedno si ale myslím, v 70. a 80. letech jsem fandila tamním obyvatelům , jak šel ale čas jsem pochopila,že jen přání vládnout ve své vlastní zemi nestačí .A v Africe to zřejmě platí dvojnásob.
Autorka se snaží nahlížet na problém z obou stran.
Jsou tam samozřejmě známá klišé,že za vše mohou běloši ,ale také naznačuje,že ti ničemní kolonizátoři dokázali i v Africe vybudovat prosperující farmy ,které po jejich odchodu pustnou .
Nevím do jaké míry je správné rčení : žij a nechej žít , přesto si myslím,že vměšováním se do jejich problémů se zatím nic nevyřešilo .
Jak je v knize napsáno, dokud měli společného bílého nepřítele , tak se zdálo,že budou schopni spolu komunikovat. Skutečnost je ale jiná .
Vraždí se mezi sebou jednotlivé kmeny ,proklínaní běloši jim tam vozí potraviny a všemožně se snaží pomáhat,ale pořád je to málo.
Proč asi ? Že by pomoc mizela v jiných kapsách , než do kterých směřovala ?
Kdo je dobrý a kdo špatný ? To je otázka , kterou ani tato kniha nevyřeší ,ale v každém případě ji doporučuji k přečtení hlavně naivním sluníčkářům,kteří věří,že spasí svět.


dominikB951
20.04.2016 5 z 5

Kniha popisuje hroznou situaci mezi Tutsii a Hutuii ve Rwandě. Kniha se mi velmi líbila, velmi doporučuji, kdo má rád napětí, určitě si přijde na své.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černý oheň v seznamech

v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst8x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Katharina Franck
jihoafrická, 1971
2007  84%Černý oheň