Radhostov meč přehled

Radhostov meč https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55053/bmid_radhostov-mec-0fA-55053.jpg 4 381 381

ogan sa vrátil z kniežatstva mŕtvych, aby v svete smrteľníkov bojoval s besmi a temnými mocnosťami. Ako potomok černokňažníkov z Kančej hory však najprv musí vytrhnúť posvätný Krvavý oheň z pazúrov zlovoľných Belbohových prisluhovačov. To sa mu nepodarí bez rodového dedičstva, meča vojnového boha Radhosta. Pátranie po prastarej zbrani ho zavedie ďaleko na západ, kde kmeň Čechov ohrozujú Lučania pod vedením démonického kniežaťa Vlastislava. Černokňažník a jeho druhovia, vedma Mirena a vodca záhrobnej svorky Goryvlad, musia čeliť nielen vlastným nepriateľom, ale pripletú sa aj do vojny, ktorá otrasie stolcom přemyslovských kniežat. Juraj Červenák v druhej knihe cyklu Černokňažník ďalej rozvíja motívy z románu Vládca vlkov a opäť berie čitateľov na dobrodružnú cestu svetom slovanských hrdinov, bohov a démonov.... celý text

Romány Literatura slovenská Fantasy
Vydáno: , Artis Omnis
Originální název:

Radhostov meč. Druhá kniha trilógie Černokňažník , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Radhostov meč. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

toni-az
01.05.2024 5 z 5

Nějak si nemůžu pomoct, ale tahle doba mě hodně baví. Navíc autor umí psát opravdu dobře, postavy jsou propracované, motivace smysluplná, děj plný zvratů, které ovšem dávají smysl a nejsou předvídatelné. A ještě se člověk něco nového dozví, protože mi to nedalo a musel jsem si prolustrovat luckou válku.

Už se těším na další díl.

ctenarEva1Doy
04.03.2024 5 z 5

Naprosto úžasná fantasy. Knihu jsem si maximálně užila. Směs dobrodružství, akce, humoru a hlavních postav, které prostě musíte milovat.. dokonalá kombinace krásně zasazená do prostředí Čech. Knize bych dala klidně deset hvězdiček a jdu "zhltnout" další Roganovi příběhy. Navíc, co já osobně moc oceňuji, přestože se jedná o sérii, knihy nekončí absolutně otevřeně, ale autor příběh (tedy jeho část) umí příjemně uzavřít, že se od knihy nezvedáte s pocitem, že Vám ji někdo v polovině vytrhl z ruky. Opravdu jsem si autora oblíbila. Moc doporučuji.


OlafSveinsson
11.02.2024 4 z 5

Příběh Rogana se přesunul z území dnešního Slovenska do české kotliny. A přestože má vlastní důležitý úkol, zapojí se i do legendární Lucké války mezi Čechy a Lučany.
Příběh rychle ubíhá, krev stříká proudem, uťaté hlavy točí svůj poslední tanec, magické útoky létají vzduchem a hrdinové trousí drsné hlášky. Prostě parádní fantasy a tak se rovnou vrhnu do dalšího dílu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2005 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Česká a slovenská kniha)


Kniha Radhostov meč v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených583x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených32x
v Knihotéce269x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech5x