Ještě máme, co jsme chtěli přehled

Ještě máme, co jsme chtěli https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22963/mid_jeste-mame-co-jsme-chteli-p3N-22963.jpg 4 112 112

Černí baroni série

< 5. díl >

Humoristické vyprávění navazuje na autorovu nejpopulárnější knihu "Černí baroni" a líčí osudy bývalého vojína Kefalína koncem šedesátých let.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ještě máme, co jsme chtěli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

valdemar
29.04.2021

"Ještě máme co jsme chtěli" a "Kam to kráčíš, Kefalíne" jsou dvě úplně stejné knihy různých názvů. Takhle se tahají lidem peníze z kapes a je zneužívána popularita autora. Škoda.

RoBertino27
18.08.2020 3 z 5

Když bylo řečeno A, musí být vysloveno i B a C. Kefalín či Švandrlík tu líčí "povojnové" pořádky včetně problémů pracovních, dočkáme se "Upírů v Praze" - parafráze na seriál ve Světu sovětů ve vztahu k sovětské okupaci - a také jeho krátké období kočovné společnosti. Prakticky všechny osoby jsou autentické, jen chameleonský Jaroslav Dumbera je skrytou identitou všeumělce Jaroslava Hužery - posuďte sami: pedagog, televizní pracovník, dabingový, filmový a divadelní režisér. Toho ale Kefalín pohřbil podstatně dříve než ve skutečnosti.


n.ezn.amy
20.05.2020 5 z 5

(SPOILER) Knihy Miloslava Švandrlíka mám moc rád, tato je takovým řekněme pokračováním Černých baronů, kdy Kefalín žije svůj běžný život, občas potkává své bývalé kamarády a humor je zde stále skvělý. Nejvíc mě dostalo líčení Voňavky, který navštívil Kefalína a povídal mu dojemnou scénu se svým synem, kterou zakončil slovy "A von tam stál jak kokot a z očí se mu koulely slzy jak kobylí hovna". Prostě tohle nevymyslíš

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ještě máme, co jsme chtěli v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených170x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených10x
v Knihotéce143x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x