Černé léto přehled

Černé léto https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534585/bmid_cerne-leto-65f94a0194059.jpg 5 745 745

Washington Poe série

< 2. díl >

SVÉRÁZNÁ DVOJICE CHARISMATICKÝCH VYŠETŘOVATELŮ OPĚT NA SCÉNĚ Tilly a Poe jsou zpět – při policejním vyšetřování, které dostává Washingtona Poea do velkých potíží. Před šesti lety sehrál jako policejní důstojník v Cumbrii velkou roli v případě vraždy dcery slavného šéfkuchaře Jareda Keatona. Ačkoli její tělo nebylo nikdy nalezeno, Poe byl přesvědčen, že Keaton zabil svou osmnáctiletou dceru Elizabeth v restauraci, kterou společně vedli. Porota souhlasila a Keaton byl odsouzen na doživotí. Nyní se ale se žena, která se prohlašuje za Elizabeth Keatonovou, přihlásila místnímu policejnímu důstojníkovi. Jak se mohl Poe tak mýlit? Nebo nemýlil? Je stále přesvědčen, že měl o Jaredovi Keatonovi, okouzlujícím psychopatovi, pravdu. Ale s tolika důkazy, které se hromadí proti původnímu vyšetřování, je jeho práce těžší, než by si dokázal představit. Když však má na své straně Tilly, šance by se měly překlopit v jeho prospěch. Poe se chystá pracovat svým vlastním jedinečným způsobem a doufá, že najde chybu v Keatonově zjevně dokonalém plánu. Právě v momentě, kdy věci začínají pro Poea vypadat zvlášť bezútěšně, se Černé léto doopravdy projeví, a to díky mazané práci s příhem. Centrem dění je opět Cumbria, která v autorových rukou žije i dýchá a je důležitou součástí příběhu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Audiotéka
Originální název:

Black Summer , 2019


Interpreti: Martin Zahálka
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černé léto. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (182)

AndreaOn
dnes 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha. Tato série se mi moc líbí. Britský humor mezi Poem a Tilly je osvěžující, a velmi mě baví. Příběh byl neotřelý a mně to až tak zdlouhavé, jak píší někteří čtenáři, nepřipadalo. Těším se na další díl.

Katte192
24.05.2024 4 z 5

Za mě horší než první díl... Nevím nějak se mi nešlo začíst a pak se to táhlo... Ale jako asi pointa dobrá jen po prvním dílu taková slabota...


alabra
24.05.2024 4 z 5

Myšlenka příběhu dobrá, to, co mi vadilo, byla neskutečně pomalá střední část příběhu, všechno omleto několikrát ze všech stran, aby se to v konci příběhu zase semlelo v urychleném módu. Líbí se mi rozhovory protagonistů, popis zajímavé krajiny i vztah hlavního hrdiny k tomuto koutu, zobrazované poměry u policie zachycují autoři různých zemí stejně, je to bída, oceňuji i hezký poslech audioknihy.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (13. týden)

28.03.2021


Knižní novinky (38. týden)

13.09.2020


Citáty z knihy (1)

Dovol mi povědět ti příběh. Taky jsem cítil hněv k těm, kdo mi udělali něco špatného. Ale nenávist tě stravuje, aniž by ublížila těm, na něž je namířena. Je to jako vzít si jed a doufat, že umře tvůj nepřítel.


Kniha Černé léto v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených976x
ve Čtenářské výzvě74x
v Doporučených63x
v Knihotéce580x
v Chystám se číst296x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech8x