Černá sága přehled

Černá sága https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15193/cerna-saga-15193.jpg 4 101 101

Dobrodružný a romantický historický román Černá sága se odehrává v Africe 16. století, kde dospěly ke svému vrcholu mocné říše s bohatou domorodou kulturou, které měly pevné vazby na tehdejší křesťanský i muslimský svět a udržovaly s ním rovnoprávné diplomatické styky. Nesnášenlivost a nesvornost mezi jednotlivými panovníky uvnitř černého kontinentu a také nedokonalé zbraně jejich bojovníků však způsobily, že pod tlakem otrokářů se hroutí jedna africká říše za druhou. Na pozadí apokalyptického obrazu zkázy se rozvíjí napínavý příběh bílého námořníka původem z Čech a jeho černého přítele, který je potomkem slavných songhajských císařů. Oba procházejí Afrikou křížem krážem, na všech stranách se bojuje, ale nakonec jejich kroky směřují za hlasem srdce. A právě příběhy odvahy a lásky hlavních hrdinů osvětlují čtenářům tyto temné a zapomenuté kapitoly afrických dějin, kdy zbytečně zanikla jedna z významných lidských civilizací.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá sága. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Radka1911
22.09.2023 3 z 5

Dobrodružný historický román. Knihu jsem četla ještě jako dítě a tehdy se mi líbila.

malýčtenář
30.07.2023 5 z 5

Zpočátku jsem si nebyla jistá, zda budu v četbě pokračovat, ale skok do 16. století mě upoutal a už jsem knihu nemohla odložit. Sice místy, kde byly popisované dějiny , mě moc nebavily. Ale osudy dvou úplně rozdílných přátelů mě zaujaly. Jejich seznámení, sbližování a různorodé myšlení bylo vyličeno velmi dobře. Nejlepší byl závěr, I když trochu naivní. Ale lepší dobrý konec než opak.


MisaK81
09.07.2023 3 z 5

Přiznám se, že kdybych knihu nečetla do čtenářské výzvy, asi ji brzy odložím, a to dělám jen velmi výjimečně. Trvalo dlouho se začíst, pasáže psané kurzívou jsem musela číst na dvakrát a ani to mnohdy nepomohlo k porozumění. Nicméně konec mě příjemně překvapil, a ve výsledku téma hodnotím jako nevšední a zajímavé.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)

26.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černá sága v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených144x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených12x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x