Černá palice 1945 přehled

Černá palice 1945
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465011/bmid_cerna-palice-1945-hkk-465011.jpg 4 21 21

Svět Černé palice tentokrát přináší akční dobrodružný příběh z druhé světové války! Během zlaté superhrdinské éry působí na frontě elitní Letka Černé palice, jejíž členové zručně odrážejí útoky nacistů, nadpřirozené hrozby, a především čelí své Nemesis v podobě německého vzdušného esa, obávaného Geistjägera. Svazek obsahuje sešity č. 1–4 série Černá palice 1945 od týmu zkušených autorů, Jeffa Lemirea, Raye Fawkese a Matta Kindta, a jako bonus také skicář s poznámkami.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Black Hammer '45 , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá palice 1945. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Norri
28.12.2021 4 z 5

Tato kniha navazuje na svět série Černé Palice jen velmi volně. Dokonce ji ani nenapsal Jeff Lemire. Přesto se tam někteří superhrdinové z Černé Palice mihnou a příběh si zachovává podobnou “naivní” sci-fi atmosféru. Musím říct, že mě to bavilo. Líbí se mi, jak to Ray Fawkes napsal a bavila mě výtvarná stránka, kterou tomu dali manželé Kindtovi.

Co se týká scénáře, tak celý příběh je vyprávěn retrospektivně během cesty na hřbitov. Přišlo mi fajn, jak se střídaly scény ze současnosti a minulosti. Druhá věc, která mi přišla zajímavá, je jak scénář pracuje s rasismem. Rasisticky se vůči “barevným” členům Letky Černé Palice nikdo nechová. Naopak oni občas brblají, že v médiích zase bude oslavován bílý hrdina a podobě. Jasně že ve skutečné historii by to takto nebylo, ale tohle není historický komiks a Rayi Fawkesovi se podařilo scénář vyvážit tak, aby nepůsobil jako propaganda.

Kdybych řekl, že se mi kresba Matta Kindta líbí, tak bych kecal. Ona je jen zajímavá a zkrátka mě baví. Zejména v detailech obličejů to vypadá jenom jako něco v rychlosti načrtnutého, ale jako celek ty panely a celé stránky fungují a mají svou dynamiku. Když je to pak ještě vybarveno vodovkami jeho ženy Sharlene, tak mě to baví.

RaptoR
31.05.2021 5 z 5

Černá palice 1945 si ze základní série bere to nejlepší a přidává k tomu to, co Lemire umí nejlíp: lidský pohled na svět a hrdinství každého z nás. Více v odkazu v recenzích.


memphisz
22.05.2021 4 z 5

Na námět Jeffa Lemireho Ray Fawkes a Matt Kindt rozšířili univerzum Černé palice o příběh z druhé světové války, který ukazuje původ názvu Černá palice. Přesně vystihli atmosféru i jistou přímočarost příběhu z dobrodružného komiksu z roku 1945. A pravděpodobně tím vzdávají hold komiksovým autorům, kteří kdysi dětem přinášeli příběhy o statečných vojácích a šílených padouších. Podobný mix nostalgie a vzdání holdu dělal v některých komiksech i Mike Mignola. Černá palice 1945 tedy příběh samotný nikam neposouvá, ale je další poctivou poklonou historii komiksu a komiksovým autorům.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černá palice 1945 v seznamech

v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit4x

Autoři knihy

Jeff Lemire
kanadská, 1976
Ray Fawkes
kanadská