Černá čarodějka přehled

Černá čarodějka
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497553/bmid_cerna-carodejka-Odu-497553.jpeg 4 484 484

Elloren Gardnerová je vnučkou poslední Černé čarodějky z proroctví, které se podařilo odrazit nepřátelské síly a zachránit Gardneriány během Říšské války. Elloren sice vypadá, jako kdyby své slavné babičce z oka vypadla, ale na rozdíl od ní nemá žádné magické schopnosti, kterých si její lidé cení nade vše. Když se Elloren naskytne příležitost uskutečnit svůj celoživotní sen stát se apatykářkou, připojí se ke svým bratrům na prestižní Verpaciánské univerzitě, vezme osud do vlastních rukou a pokusí se vystoupit ze stínu své babičky. Brzy však zjistí, že univerzita, která přijímá etnicky různorodé studenty (včetně ohnivých, okřídlených ikaralů, zapřisáhlých nepřátel Gardneriánů), je pro vnučku Černé čarodějky nebezpečným místem. S temnotou na obzoru a pod rostoucím tlakem své rodiny splnit jejich očekávání musí Elloren čelit vlastním pochybám a rozpadu všeho, co doposud znala. Naději na přežití nachází nečekaně mezi těmi nejopovrhovanějšími… ale nejdříve musí najít odvahu důvěřovat těm, které ji učili nenávidět a kterých se měla bát. „MUSÍM TI NĚCO DÁT,“ zašeptá Sage, a pak třesoucí se rukou sáhne pro něco do kabátu. Vytáhne dlouhou bílou hůlku s překrásně vyřezávanou rukojetí a bílou špičkou, která mi připomíná křídla těch velkých ptáků. Strká mi hůlku do ruky, doslova mi ji vnucuje. „Prosím. Už nemám moc času! Musím ti ji předat. Chce jít za tebou.“ „Co tím myslíš, že chce jít za mnou?“ zeptám se nechápavě. „Kde jsi ji vůbec vzala, Sage?“ „Prostě si ji vezmi!“ Trvá si na svém. „Je neskutečně mocná. Je to Bílá hůlka. A ty nesmíš dovolit, aby se jim dostala do rukou!“... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , King Cool
Originální název:

The Black Witch , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá čarodějka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (112)

zirafinec
18.05.2024 5 z 5

Na začátku jsem to nečekala, ale postupem času se z toho vyvrbila opravdu dobrá knížka! Elloren byla z mého pohledu neskutečně nesympatická -a jsem za to ráda. Udělalo mi radost, že to konečně není někdo dokonalý navzdory prostředí, ale naopak se chovala tak, jak by "měla". Určitě si to přečtu znovu.

Frakira
03.04.2024 3 z 5

"Skutečné vzdělání vám život nezjednoduší. Naopak, všechno se vám bude zdát mnohem složitější, chaotičtější a velmi zneklidňující. Máte samozřejmě ještě jednu alternativu, Elloren Gardnerová, a to žít život založený na lži a nespravedlnosti."


Kája041
30.03.2024 4 z 5

Tak tohle bylo moc příjemné překvapení. Nic moc jsem neočekávala, protože jsem si tuhle sérii vybrala čistě kvůli obálkám, ale musím říct, že po přečtení prvního dílu jsem ráda, že jsem se do toho pustila. Líbil se mi propracovaný svět a obdivovala jsem, kolik je v knize různých druhů tvorů. Taky se mi líbilo jak si Elloren zvládla najít přátele, kteří s ní souzní a udržet si vlastní pohled na to, co je správné a co ne. Těším se, až se dozvím víc v dalších dílech. :-)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

25.08.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černá čarodějka v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených655x
ve Čtenářské výzvě57x
v Doporučených65x
v Knihotéce450x
v Chystám se číst536x
v Chci si koupit108x
v dalších seznamech19x