Čepel entropie přehled

Čepel entropie
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533283/bmid_cepel-entropie-65e19e96237b6.jpg 3 73 73

Tonda Vořezálek otevře oči do světa, v němž zemřel. Znovu potká svou milující ženu i přátele z útulného domova důchodců — a vzápětí je všechny pozabíjí. Démon, kterého si přinesl z druhé strany, má totiž hlad a chce si užívat. Záhy však démon zjistí, že svět lidí není tak snové místo, jak ho líčí legendy a cestovní kanceláře v pekle. Na paty se mu pověsí lovci, smůla a možná i prastaré mocnosti. Ne přede všemi se mu podaří utéct a jeho idylické vraždění pro radost se změní v boj o přežití. Změří tak síly se Satanem, naučí se pít earl grey a na vrcholu šílenství se sveze po zcela průjezdné dálnici D1. Nakonec se kolem něj rozpoutá celoplanetární apokalypsa.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čepel entropie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

ctenar2846
09.08.2023 2 z 5

Zas jedna kniha ze které mám hrozně, ale hrozně rozporuplné pocity. Začátek jsem hltal, skupinka důchodců co v domově pro seniory vyvolá démona to je prostě značka kvalitní zábavy následný surf na vlně krve to vše jen umocnil... Jenže čím dál jsem byl tím víc mi to celé přišlo jako totální chaos. Dost jsem se v celém ději ztrácel a už to prostě nějak nebylo ono. I přes spoustu super hlášek a přirovnání nemohu ve srovnání s předchozí četbou dát víc než dvě hvězdy.

stanislav0373
02.02.2023 3 z 5

Nápad a myšlenka knihy nejsou vůbec špatné. Jen mi to přišlo až moc. Akce spojená s humorem, to je úžasné zpestření každé knihy, nabudí čtenáře, přiková ho ke stránkám a nepustí. Ale občas je potřeba skutečně vydechnout, uklidnit to, vrhnout se na příběhovou linku a teprve pak tam poslat další zběsilou jízdu.

Tím nechci autorovi radit, jak má psát, jen si myslím, že by bylo možná lepší občas drobně ubrat. Co se mi ale líbilo byl popis některých akcí a trefné narážky. Vilém Koubek má potenciál a doufám, že příští knihu posune zase o kousek dál.


Malarkey
08.12.2022 2 z 5

Již před začátkem jsem tušil, že tahle kniha bude nářez. Že bude nářez pochopit myšlenkové pochody Viléma Koubka a přijmout je. A přiznám se, že jsem to nezvládl. Byť šílenosti ve stylu Kotlety a Kulhánky bych zvládl, tak tady jsem nemohl přijmout ten svět, ve kterém se ty šílenosti odehrávají. Je to na mě možná až moc šílené ve všech možných ohledech. Přesně ten druh knihy, kde je tolik zajímavých nápadů, až to jako celek úplně nefunguje. Jako když stojíte před něčím, co Vás chce zaujmout a dělá to všemi možnými smysly tak výživně, že vlastně ve výsledku ani nevíte, čí jste.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. srpna - 9. září)

27.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čepel entropie v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených92x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených2x
v Knihotéce72x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x