Čekání přehled

Čekání https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98887/bmid_cekani-CQ8-98887.jpg 3 15 15

Žijí mezi námi, už dlouho, a už dlouho čekají. Mohou vás donutit milovat. Mohou vás donutit zemřít. Obyčejný muž ze San Franciska, Arthur Banks, jim začíná přicházet na zoubek, jenže jeho život i rodina se vzápětí octnou v nebezpečí. Život se mu mění v nejhorší paranoidní noční můru. Jenže to je jenom začátek. Banks zrovna tak bojuje o přežití celé lidské rasy.... celý text

Detektivky, krimi Romány Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Waiting , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čekání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

ludek.n
20.04.2020 4 z 5

Antropologicko-detektivní sci-fi thriller Franka M. Robinsona začíná sérií podivných vražd, dotýkajících se kruhu intelektuálů, pravidelně se scházejících na diskusních dýcháncích, a končí bojem o přežití lidské rasy na Zemi. Není náhodou, že se v Čekání objevují i prvky katastrofického románu s ekologickým poselstvím. Kdo jiný než spoluautor Skleněného pekla, Prométhea v plamenech nebo Noční můry by měl tyto indicie podat přesvědčivěji a úchvatněji? Na druhou stranu paranoia hlavní postavy Arthura Bankse, podezírajícího v danou chvíli všechny kolem sebe, je díky stále se opakujícím repeticím jednotvárná a únavná. Máte tu tak na jedné straně jiskřivý fantaskní nápad, který sice nepostrádá jisté logické vakuum, ale funguje poměrně strhujícím způsobem, a na straně druhé podivnou těžkopádnost v jeho zpracování, provázenou navíc emoční vyprahlostí, která spíše odrazuje, než přitahuje. Postavy a jejich chování pak v tomto světle působí neotesaně a ani velké finální rozhodování a civilizační dilema si příliš sympatií nevydobude. Dávám čtyři hvězdy, ale tak trochu z nostalgie za velkými díly dvojice Robinson/Scortia.

Kacheenk
21.01.2019 3 z 5

Zajímavá kniha s velmi netradiční tématikou. Hezky psaná, dobře se čte, děj vás poměrně rychle vtáhne a nechce se vám knihu odložit.
Mojí asi jedinou výtkou je psychologie hlavních postav. Nechci trousit žádné spoilery, jen asi stojí za zmínku netradiční postoj postav k určitým situacím. Přijde mi zvláštní, že v příběhu nejsou nijak "oplakávány" úmrtí blízkých osob a naopak jiné emoce vykreslovány do detailu.


denniys
27.12.2018 4 z 5

Čekání...zvláštní kniha...mám ji ráda, protože ji mám od kamarádky ve své knihovně, byla se mnou na dvou dovolených, až na třetí jsem ji rozečetla i přečetla..šetřila jsem si ji, anotace byla skvělá, ale čekala jsem něco jiného, než jsem dostala..není to vůbec zlé, nechybí napětí, zápletka je dobrá a dokonce nevadí, že to není až takové scifi, jaké čtenář jako já čeká, ale stejně ale...hlavní hrdina přímočaře sleduje vodítka vedoucí k rozuzlení a až příliš okatě mu vše vychází..odhalení určité postavy mě sice šokovalo, ale nezanechalo silný dojem, jelikož kniha od začátku míří po předem vykolíkované trase..téma je neotřelé a možná by zasloužilo lepší zpracování..nechci být přehnaně kritická, ale od Čekání jsem čekala víc..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čekání v seznamech

v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Frank M. Robinson
americká, 1926 - 2014
1983  91%Skleněné peklo
1990  88%Prométheus v plamenech
1984  80%Noční můra
1993  83%Výbuch
1988  85%Ponorka