Čas ohně, čas šeříků přehled

Čas ohně, čas šeříků
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198629/cas-ohne-cas-seriku-198629.jpg 4 9 9

Hlavními hrdiny jsou sourozenci Vendula a Zdeněk Habartovi,žáci základní školy a ocitáme se s nimi za druhé světové války.Děj začíná při bombardování Českých Budějovic v březnu 1945 a končí ve chvíli,kdy městem projíždí Rudá armáda,v květnu 1945.Za těch několik týdnů strávených v Budějovicíh prožijí sourozenci mnoho různých příhod-nálet v krytu, záchranu mladého vlčáka před smrtí,zničení německého automobilu... Druhé vydání. Pro čtenáře od 12ti let.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas ohně, čas šeříků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

maryzka
26.03.2019 3 z 5

Knihu jsem si přečetla po několika letech a zjištuji u toho jak spousta věci dost unikla. I když uveřejnit v dětské knize o táboře Svatobořicích vyžadovalo v jistých letech asi dost odvahy. Když jsem to četla tak jsem nechápala o čem se to hovoří. ( o některých věcech se nemluvilo). Později jsem si o tom přečetla knihu a ejhle paní Horelová o tom píše. No vlastně proč ne. Tuto dobu vlastně zažila na vlastní kůži a dokonce se s dětmi a lidmi z tohoto tábora setkala. Takže kniha je zajímavá, pěkná i poučná.

niki-chan
23.03.2018 4 z 5

Skvělá knížka, škoda, že se mi nedostala do ruky dříve, určitě bych ji ocenila ještě více.


doriska
11.05.2016 5 z 5

I když už jsem tuto knihu četla před několika lety jako asi 13letá, mám ji v paměti jako moc příjemnou a myšlenkově bohatou knihu. :) Kdyby mi bylo méně, hned se k ní vrátím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čas ohně, čas šeříků v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit4x