Čas čarodějnic přehled

Čas čarodějnic https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466483/bmid_cas-carodejnic-PP1-466483.jpg 4 1280 1280

Jeden z nejsenzačnějších literárních objevů roku 2011, ve kterém autorka skvěle spojila milostný příběh s historickými reáliemi středověku. Historička a čarodějnice Diana Bishopová celý svůj život odmítala své nadpřirozené nadání. Očarovaný alchymistický rukopis však do jejího života vnese nevítaný příval magie a najednou se o ni zajímají nejen čarodějnice, ale i démoni a upíři. Záhy se po Dianině boku objeví i záhadný Matthew Clairmont, vědec, válečník a upír. Přestože mezi bytostmi panuje staleté nepřátelství, Diana a Matthew se jen s obtížemi brání vzájemné mrazivé přitažlivosti.... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)
Originální název:

A Discovery of Witches , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas čarodějnic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (290)

MišCA
17.02.2024 3 z 5

Když jsem viděla seriál, rozhodla jsem se, že si musím přečíst i knihy. Protože knihy vždycky bývají lepší než filmové zpracování. Bohužel jsem měla velký problém se začíst. Prvních asi 100 stran je extrémně dlouhých, únavných a dialogy jsou velmi mdlé a nic neříkající. Poté se začal děj více rozbíhat a konečně jsem spatřovala pasáže, které jsem znala ze seriálu a kde jsem chtěla vědět více o jednotlivých postavách a jejích příbězích. Konec knihy mě opět zklamal, protože jsme se vrátili k nudným dnům, bez žádné akce a plných dalších zdlouhavých dialogů o ničem. V seriálu mi přišlo, že se všechno stalo hrozně rychle, v knize se události v podstatě staly taky velmi rychle, i když zde jsou proloženy hromadou stran v podstatě o ničem. Za 40 dní se z Diany stala "manželka" Matthewa, velmi mocná čarodějka a bojovnice, i když na začátku knihy to spíš vypadlo na extrémně nevýraznou osobu. V seriálu můžeme vidět Dianu jako silnou osobitou ženu, v knize je její postava, jak už zde bylo níže řečeno, velmi otravná svým chováním, přešlapováním na místě. Stejně tak je to i u ostatních postav v knize, oproti seriálu nemají vůbec žádnou hloubku. Jsem zvědavá, zda druhý díl bude o něco lepší.

Etule
12.02.2024 3 z 5

3,5*
Na mé poměry jsem knihu četla až příliš dlouho. Nemohla jsem se vůbec začíst. Diana mi dost dlouho lezla na nervy tím, jak byla poměrně ufňukaná. Což se na konci trochu zlepšilo, ale pořád to není úplně hrdinka, která by mi byla sympatická. Co se mi líbilo byl vztah mezi ní a Matthewem, ačkoliv to bylo teda dost nakvap. :D Ale asi mi to až tolik nevadilo. Matthew byl prostě skvělý. Líbilo se mi poznávat jeho rodinu i minulost. Doufám, že se toho dozvíme ještě více. :) I vedlejší postavy byly celkem sympatické. Nicméně jakmile jsem knihu z nějakého důvodu odložila a přestala číst, tak mě vůbec nelákalo si ji znovu otevřít a pokračovat. Doufám, že další díly budou o něco lepší - chci je nejdřív přečíst než se vrhnu na seriál.
Nejspíš jsem měla od knihy příliš velká očekávání. Odevšad jsem slyšela, jak je to skvělý a boží, ale já prostě nějak nemohla začíst a už se neodtrhnout. Což je škoda. Nicméně další díl mě zajímá vzhledem k tomu, co se událo na konci, tak uvidíme.


annes
15.11.2023 5 z 5

Nechala jsem se zlákat na seriál a po shlédnutí bylo jasné, že přijde čas i na knihy. První díl rozhodně nezklamal. Velkým plusem je atmosféra vš, studium v knihovně, nádech historie a v neposlední řadě, že je to lehká romantika, ne žádná červená knihovna, jak bývá nyní zvykem. Příběh má své kouzlo a rozhodně si zase otevřu další díl.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024


Knižní novinky (13. týden)

24.03.2019


Knižní novinky (8. týden)

17.02.2019

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čas čarodějnic v seznamech

v Právě čtených31x
v Přečtených1 872x
ve Čtenářské výzvě236x
v Doporučených180x
v Knihotéce637x
v Chystám se číst906x
v Chci si koupit246x
v dalších seznamech24x