Čarovná moc rostlin. Mé zážitky s léčivými bylinami a kouzelnými rostlinami přehled

Čarovná moc rostlin. Mé zážitky s léčivými bylinami a kouzelnými rostlinami https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297510/mid_carovna-moc-rostlin-me-zazitky-s-le-xFq-297510.jpg 5 17 17

Rostliny nejsou jen zdrojem výživy a kyslíku. Jsou to jedinečné osobnosti. Dotýkají se našeho vnitřního světa, naší duše a obdarovávají nás inspirací a sny. Každý člověk má své „rostlinné spojence“ – to znají přírodní národy a znali to i naši evropští prapředci. Kostival a tříštivá zlomenina klíční kosti, rulík jako zkouška věrnosti - to jsou jen některé z pozoruhodných zážitků a příhod s rostlinami, které Wolf-Dieter Storl poutavě líčí v této knize. Zprostředkovává tak čtenářům svůj osobitý vztah ke světu bylin - a může inspirovat k vlastnímu živému propojení s rostlinami i každého z nás.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Kořeny
Originální název:

Mit Pflanzen verbunden , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarovná moc rostlin. Mé zážitky s léčivými bylinami a kouzelnými rostlinami. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Martina1725
13.01.2024 5 z 5

Hezká kniha s příběhy i informacemi o bylinkách. Určitě si od něj přečtu víc.

rennata
03.05.2021 5 z 5

Moja prvá kniha od Storla a som z nej nadšená. Je plná úžasných príbehov o úžasných účinkoch rôznych rastlín. Autor spomína množstvo zaujímavostí od názvoslovia používaného v rôznych kútoch sveta (a názvy samotné niekedy veľa prezrádzajú), cez používanie v dávnej minulosti, duchovné súvislosti až po rôzne humorné, napínavé i strašné príbehy vrátane jeho vlastných, vďaka ktorým si čitateľ i lepšie zapamätá, na čo sa mu ktorá rastlina môže zísť.


Dorrinka
22.11.2017 5 z 5

Můj muž přezdívá W.D. Storla "druidský psycho-děda", což bych asi normálně brala jako urážku mého milovaného guru, ale vnímám to pragmaticky - manžel pochopil, že když čtu něco s "psycho-dědou" na přebalu, nevnímám (a to ještě několik hodin po odložení knihy). Řídí se podle toho.
Tato kniha opět skvělá! Autor se v ní hlouběji zabývá devíti rostlinami, které mají speciální význam pro něj osobně, o kterých může mnohé říct nejen co se týče jejich významu a využití napříč dějinami a kulturami, ale i co se týče jejich vlivu na jeho osobní životní cestu.Tím pádem je to možná spíše kniha pro ty, kteří už jej znají, mají rádi jeho styl a ztotožňují se s jeho přístupem. Pro studium bylin jako takové bych doporučila spíše jiná jeho díla (hlavně Bylinářské tradice a Pradávnou medicínu).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čarovná moc rostlin. Mé zážitky s léčivými bylinami a kouzelnými rostlinami v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit23x