Čarodějův učedník přehled

Čarodějův učedník https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179885/bmid_carodejuv-ucednik-NCl-179885.jpg 3 26 26

Čarodějova učedníka můžeme číst jako dobrodružný příběh o putování mladého muže po exotických Himálajích i jako filozofické, meditativní zamyšlení nad hledáním vlastního já. Tento román od slovinského autora Evalda Flisara přináší příběh nejednoznačného a až nebezpečně těsného vztahu mezi učedníkem a jeho mistrem a zároveň jej lze čísi i jako cestopis lidské duše. Byl přeložen do mnoha světových jazyků a je bezkonkurenčně nejúspěšnější slovinskou knihou po druhé světové válce.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Plus
Originální název:

Čarovnikov vajenec , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějův učedník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Katka2382
17.03.2022 5 z 5

No upřímně,po přečtení zdejších anotací se mi do knihy ani moc nechtělo a zauvažovala jsem jestli ji rovnou nevrátit do knihovny.Ale pak jsem si řekla že to zkusím a udělám si na ní vlastní názor.
A dobře jsem udělala.
Není pravda že v knize není příběh,je tam.Je to příběh duchovní cesty.
Kniha se mi líbila a dobře se četla,chvilkama jsem si taky připadala jako uprostřed velehor a né tu doma v naší kotlině.
Doporučuji.

majkal
10.04.2021 1 z 5

Není to zrovna čtivé a pro mně nesrozumitelné. Sem tam se objevil nějaký děj, chvílemi to vypadalo, že jsem snad pochopila, co tím autor chce říct, ale záhy jsem se zase ztrácela v autorových myšlenkových pochodech. Na mně příliš filozofické, zmatené. Dočetla jsem jen se sebezapřením a nadějí, že závěr mi poskytne nějaké rozuzlení, ale v mém případě se tak nestalo. Doslov byl už nad mé síly.


Elsinor024
02.07.2017 5 z 5

Přes složitější začtení na začátku jsem knihu neopustila a nakonec mě nadchla. Není líbivá, na nic si nehraje, drsnost, surovost, naděje, pochopení, smích, smíření. Některé scény jsou fakt dost drsné a člověk se na ně musí dívat z jiného úhlu pohledu, než je ten náš běžný.
Závěrečný děj v klášteře a poslední zkouška jsou hodně silné. Opravdu to připomíná Castanedu a Dona Juana, tam se ale skákalo do propasti.
Určitě si knihu po čase přečtu ještě jednou s tužkou v ruce.
Rozhodně doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čarodějův učedník v seznamech

v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit3x