Město zrůd přehled

Město zrůd https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20956/mesto-zrud-20956.jpg 4 18 18

Čaroděj ze Salemu série

< 5. díl

Syn čaroděje ze Salemu Rodericka Andary Robert Craven navštíví na pozvání otcova i svého přítele Howarda tajuplné město, o němž mnoho slyšel a jehož název se vyslovuje jenom šeptem – ARKHAM. Na strastiplné cestě plné záhad poznává, že ze dvou původně nesmiřitelných protivníků se mohou stát spojenci, kteří mají společné zájmy…... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Der Hexer von Salem


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město zrůd. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

tyseven2854
06.11.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, přišlo mi že se to pomalu začíná rozjíždět, bohužel pokračování není ani v češtině ani v angličtině, tak mě trochu mrzí že to nebylo více uzavřené, ale naopak se v knize objevilo ještě více otázek.

eraserhead
08.08.2021 2 z 5

MĚSTO ZRŮD se od předchozích dílů/událostí odehrává snad až s dvouletým odstupem (každopádně se odehrává dva roky po událostech prvního dílu. Vlastně jako by jím začínaly úplně nový příběh (byť pořád v rovině Prastarých). Taky se děj přesouvá zpátky do Spojených států. V každém případě je tohle jen pouhým rozjezdem širšího příběhu, k němuž v českých překladech už dále nedošlo, čímž nutně ztrácí, protože se v tomhle příběhu vlastně až tak moc neděje. A pokud ano, neobejde se to opět bez chapadel. Tato série opravdu jen jako odpočinkově pro někoho, komu nevadí, že nejde nijak do hloubky a kýčovitě jen klouže po pozlátkovém povrchu. To já nejsem, takže po letmých záblescích vlastně obecně dost zklamání (asi už jsem na to prostě starej nebo potřebuju při čtení používat alespoň tři mozkové buňky - bez urážky kohokoliv). A jestli lovecraftovské příběhy, tak raději od samotného HPL.


Seabeast
07.01.2020 5 z 5

Fandové H. P. Lovecrafta zbystřete! Čaroděj ze Salemu je velmi poutavé a čtivé dobrodružství , jež je silně ovlivněné hrůzným "mýtem Cthulhu". Jeden prastarý sem, druhý prastarý tam. Obsahuje také samotného Lovecrafta a svým podílem tvoří stěžejní postavu pro hlavního hrdinu Roberta Cravena. Ten je synem čaroděje Rodericka Andary, který svou minulostí nezvratitelně zpečetil život svého potomka. Příběh je plný napětí a zvratů, takže zůstanete stále ve stavu zvědavosti, jak se bude osud našeho klaďase vyvíjet. Hned v úvodu této série poznáte, že musíte stránku za stránkou pokračovat ve čtení - je zkrátka o co stát. Co mě mrzí nejvíce je fakt, že zde vyšlo pouze 5 dílů z celkové 24 dílné série a dalších se nedočkáme. Nechal jsem se informovat přímo u nakladatelství MOBA. I tak se rozhodně nenechte odradit, i přesto, že příběh po pátém dílů zůstane otevřen. Já si jako fanda "lovecraftovského hororu" mlaskal jako divý!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Město zrůd v seznamech

v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x