Vražedná hra přehled

Vražedná hra https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92711/vrazedna-hra-92711.jpg 3 36 36

Carmine Delmonico série

< 2. díl >

Connecticutské městečko Holloman, sídlo Chubbovy univerzity a obří společnosti Cornucopia, je dějištěm druhého románu z volné řady detektivních příběhů z pera proslulé australské autorky Colleen McCulloughové. Kapitán Carmine Delmonico tentokrát řeší hned dvanáct vražd, k nimž došlo v jejich městě za jediný den. Každá byla provedena jiným kuriózním způsobem a zdálo by se, že spolu nijak nesouvisejí. Jenže v Cornucopii působí záhadný špion Odysseus, který předává do Moskvy přísně tajné informace týkající se zbrojního průmyslu...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Too Many Murders , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražedná hra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Staráknížka
13.01.2023 4 z 5

Kniha mě docela zaujala, jen jsem se trochu ztrácela ve všech těch jménech obětí, policistů, agentů. A někteří ti špioni od KGB - opravdu jsem nevěděla co si o tom myslet. Detektiv byl pohledný, šťastně ženatý a nebyl to opilec či narkoman - to je teď v některých moderních, hlavně severských detektivkách poslední dobou zvykem - a byl téměř geniální. A taky se tam dobře jedlo - mňam. Ráda bych si přečetla další detektivku od této autorky. Ptáky v trní jsem milovala.

vlkcz
06.06.2021 4 z 5

Člověku chvíli trvá, než se zorientuje ve všech obětech i dalších postavách, ale pak už autorka potvrzuje, že je výborná vypravěčka. Zajímavý příběh s docela překvapivým závěrem.


ijcro
15.10.2020 3 z 5

Příběh je složitý, však začíná dvanácti vraždami a jeho rozplétání je velmi, velmi pozvolné. Ten, kdo by šel po syrovém příběhu, by možná byl brzděn vnitřními komentáři některých aktérů (nahlížení pod kštice účastníků je asi autorce vlastní), neboť nejsou v textu úplně dobře ohraničeny a jednak jsou dosti nudné a mnohdy delší než vlastní promluvy v přímé řeči.
Co říct ke spletitému příběhu?
Snad jen to, že z pozadí detektivního příběhu leze špionážní prvek, ale thriller to není, jasný pane, spíš tak hybrid s mírně rozplizlým koncem. Vyznění příběhu je jednoznačně americké, zasazené do kulis amerického způsobu života konce šedesátých let. Ti dobří jsou prostě praví Američané, ale občas je potřeba oddělit pravé zrno od plev levých.
Umístění příběhu do šedesátých let je asi účelová úlitba ději, aby mohli do událostí zasáhnout aktéři, vrženi na scénu po konci války, resp. po zatažení železné opony.
Pro zvídavé čtenáře a pro lepší pochopení detailů je asi dobré knihu přečíst vícekrát.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražedná hra v seznamech

v Přečtených49x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x