Nesmírný přehled

Nesmírný
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294010/bmid_nesmirny-u6Z-294010.jpg 4 1631 1631

Případy oddělení Q série

< 6. díl >

Šéfa oddělení Q Carla Mørcka vyruší z obvyklého ranního šlofíku v práci telefon. Neznámý kolega, policista z ostrova Bornholm, ho požádá o pomoc, ale Carl odmítne. O několik hodin později za to ponese následky a svou tvrdohlavou asistentku Rose tentokrát rozžhaví doběla. Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádně tragickému případu dopravní nehody, při níž byla mladá dívka vymrštěna vysoko do větví stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí velice záhadnému případu a jeho protivník, zkušený manipulátor se železnou vůlí, chrání sám sebe i své blízké všemi dostupnými prostředky a nedopustí, aby se mu kdokoliv postavil do cesty. V průběhu vyšetřování se Rose, Asad, Carl i nováček Gordon seznamují s prostředím alternativního přístupu k životu a osobitým způsobem se s ním vyrovnávají, zároveň však odhalují staré tajemství, které hrozí položit čtyřlístek z oddělení Q na lopatky. ----- Kdyby byl Nesmírný koktejlem, byl by to „Velký Jussi“. Silný koktejl ve vysoké sklenici s černým deštníčkem a plátkem citronu, profesionálně namíchaný ze strašlivých okolností a tajemných motivů. - Politiken Jussi Adler-Olsen opět potvrdil, že dokáže sestavit příběh ze součástek, které z něj dělají dobrý detektivní román. Zvolil správné tempo, pracuje s napětím, používá extrémně vypjaté scény, břitké repliky, stvořil zvláštní postavy a čtenářům důvěrně známého, ač napůl neschopného hlavního hrdinu, který oplývá bodrým humorem a vykazuje i přiměřenou dávku sociálního cítění, jež zahřeje u srdce, aniž působí násilně nebo polemicky. - Merete Reinholdtová, Berlingske... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Den Granselose , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nesmírný. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (331)

Markéta.
04.02.2024 2 z 5

Příběh se mi líbil, ale přišlo mi to jako velmi utahaná kniha. Co se týče téma akademie, tak jsem se chvílemi ztrácela a nějak mě to neuchvátilo. Co se týče postav na oddělení Q, na ty se těším s každým dalším dílem.

PPardinio
30.01.2024 4 z 5

Opět velice zdařilý příběh, kterému na čtivosti přidávají výborně zvolené postavy detektivů. Hlavně Carl s Asadem nemají chybu. Rád jsem si s prstem na mapě projel několikrát ostrov Bornholm a užil si zápletku sedmnáct let staré vraždy okouzlující talentované dívky. Autor zde velmi dobře propojil vyšetřování s lehce tajuplnou sektou. Krok za krokem se oddělení Q blíží šílené Pirje a Frankovi, zvanému Atu. Další zdařilá knížka od J.A.Olsena.


berila
23.01.2024 3 z 5

Dočteno, sláva. Mnoho stran, chybějící napětí, dost velká nuda. Ostatním přečteným knihám série se to zdaleka nevyrovná, tři * jsou až moc. Snad budou další díly lepší.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Žebříček nejprodávanějších eknih v červnu 2016

07.07.2016


Žebříček nejprodávanějších eknih v květnu 2016

08.06.2016


Žebříček nejprodávanějších eknih v dubnu 2016

02.05.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (2)

Asad přitakal. U nás se říká, že nezbývá než si velblouda osedlat pátým způsobem. Carl ztratil nit. Nebyl si jistý, jestli má chuť si vyslechnout první čtyři způsoby, natož ten pátý. To je něco jako zepředu, zezadu, mezi hrby nebo přímo na nich, řekl Hardy. To znám. Asad přikývl. a ten pátý způsob je kopnout ho do zadku. To pak velbloud upaluje jako s větrem o závod.


(...) Nechtěla jsem, aby mě nařkl z něčeho, co jsem neudělala, jako teď tady Mustafa. Nejmenuju se Mustafa, ale jednoho Mustafu znám, poznamenal suše Asad. Je to v pohodě chlapík, takže klidně pokračujte.


Kniha Nesmírný v seznamech

v Právě čtených27x
v Přečtených2 459x
ve Čtenářské výzvě239x
v Doporučených76x
v Knihotéce667x
v Chystám se číst458x
v Chci si koupit96x
v dalších seznamech15x