Café Šafé / Café Szafé přehled

Café Šafé / Café Szafé
https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68626/bmid_cafe-safe-cafe-szafe-Soj-68626.jpg 4 10 10

Café Szafé je klidná krakovská kavárna, o jejíž existenci turisté zatím nemají ani tušení. Od jiných kaváren se liší pouze tím, že tu hosté sedí – namísto obvyklých starosvětských thonetek – ve skříních, tedy polských szafách. A pak je tu ještě něco: navštěvují ji samí zvláštní hosté. Pan Strážník (který zásadně nepokutuje dámy), Pan Vlk (který má doma krokodýla), Pan Karol (doktor sociologie a kšeftař s perskými koberci), Paní Halinka (milovnice žlutých narcisů) a mnoho dalších. U kávy, jazzu a sklenice tokajského si hosté vyprávějí své neobvyklé a mnohdy zábavné příběhy. -- dvojí obálka... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Dauphin
Originální název:

Café Szafé , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Café Šafé / Café Szafé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Šárka_D
02.11.2019 4 z 5

Útlá sbírka zábavných povídek o svérázných návštěvnících jedné krakovské kavárny, zasmějete se, pobavíte a trochu dojmete (skvělá povídka o Gagarinovi). Tohle by mě hodně bavilo jako pravidelný blog.

kusma
01.06.2016 5 z 5

Tato kniha se ke mně dostala absolutní náhodou. Cestou do práce jsem dočetla knížku. Polovinu cesty domů jsem neměla, co číst, předpokládám, že asi většina pochopí, že to byl dost traumatizující zážitek. Skočila jsem tedy do jednoho knihkupectví, kde jsem strávila krásných dvacet minut výběrem knihy. Jediná podmínka byla, že chci nějakou opravdu tenkou. Obcházela jsem regály, vytahovala různé knihy, opět je vracela. Pak jsem vytáhla tuto. Na úvodní straně černobílá fotka vchodu do nějaké hospody, pod tím i otevírací doba - působila na mě spíš jako brožura s reklamou. Otevřela jsem jí a písmenka a rozložení na stránce mě přitáhlo, či spíš neodpudilo. Autor Polák - taky pro mě novinka. Nu, koupila jsem jí (ač jsem se tedy necítila nijak zvlášť přesvědčená). A pak to přišlo... Zbytek cesty domů jsem se při čtení této knížečky přihlouple usmívala. Takto půvabnou a milou knížku, s příjemným vyprávěním příběhů jsem dlouho nečetla. Zamilovala jsem si jí.
Někdy prostě na skvost narazíme náhodou a o to větší požitek z něho máme. Doporučuji.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Café Šafé / Café Szafé v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

polská literatura

Autorovy další knížky

Łukasz Dębski
polská, 1975
2009  80%Café Šafé / Café Szafé
2010  0%Kačky a žvýkačky