Případ mechanického muže přehled

Případ mechanického muže
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260619/bmid_pripad-mechanickeho-muze-260619.jpg 4 58 58

Burton & Swinburne série

< 2. díl >

Čas se změnil, a králův agent sir Richard Burton je jedním z mála lidí, kteří vědí, že svět míří úplně jinam než dosud. Na Trafalgarském náměstí je nalezen opuštěný mosazný muž na klíček. Jednoslabičně odpovídající odulé monstrum tvrdí, že je dlouho ztraceným dědicem prokletého panství Tichborneů. V Londýně vyvolávají dělníci pouliční bouře a tajemné přízraky z páry podněcují totální třídní válku. Burton a jeho asistent se snaží odhalit plán, který hrozí rozervat impérium. Jakou úlohu v tom všem musí sehrát mechanický muž? Druhé dobrodružství Burtona a Swinburnea přetéká excentrickými, parou poháněnými technologiemi, groteskními postavami i stále záhadnějším tajemstvím.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Triton
Originální název:

The Curious Case of the Clockwork Man , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ mechanického muže. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

coquus
11.03.2024 5 z 5

Stejně jako první díl se i zde jedná o úžasný příběh plný fantastických vynálezů v neobvyklé době. Děj má spád, vše do sebe nakonec logicky zapadá, i když té duchařiny tam bylo na můj vkus docela hodně. Ale i ta je zde posléze celkem obstojně zdůvodněna, takže nakonec, proč ne. Doporučuji.

MartyManCZ
21.09.2022 5 z 5

Druhý díl série Burton a Swinburne zdárně pokračuje tam, kde Skákající Jack skončil a hangoverem skáče k dalšímu pokračování. Mysteriózní a podmanivá steampunk fantasy, kde reálné postavy britských dějin dostávají nové osudy v paralelním světě alternativní historie. Opět se setkáváme s našimi oblíbenci, kteří řeší záhadu ukradených zpívajících diamantů, údajného dědice Tichbourneova panství i rozbroje, které mají ohrozit celé impérium. Hodder excelentně vypráví příběh s obdivuhodnou historickou znalostí a extrémní dávkou fantazie, který Vás ani na chvilku nepřestane udivovat, nedej bože nudit. Hltáte stránku za stránkou a chcete víc. Pokud máte rádi období páry, viktoriánskou anglii, Jacka rozparovače, Sherlocka Holmese stejně jako já, tak má tahle série pro Vás moje obrovské doporučení a řadím ji ve svém pomyslném žebříčku hodně, hodně vysoko.


milos5788
23.07.2021 5 z 5

vyborne pokracovanie skveleho zaciatku pribehu. vela veci sa vysvetli, zlozi do bohateho obrazu. velmi odporucam. bol som spokojny s pribehom, spracovanim, prekladom, imaginaciou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Případ mechanického muže v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x