Burina přehled

Burina
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300780/bmid_burina-6Ca-300780.jpg 3 17 17

Burina je v prvom rade kniha o ľudskom údele Francisa Pehlana, ktorému malý synček vypadol z rúk a zomrel, ktorý nešťastnou náhodou zapríčinil smrť svojho otca a keď bol do tretice aj príčinou smrti štrajkokaza, opustil Albany, lebo sa s pocitom toľkej viny nevedel vyrovnať.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Smena
Originální název:

Ironweed , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Burina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

andrii24
22.04.2022

Nachmelená nálada. Barová balada duší, bludiček dnů a nocí, s nimiž se houpe, zatraceně vratce země točí. Hastrmani, trhani vrávoravé chůze z hostince SVĚT. Žádní světci, svědci podsvětí, co zakusili okrajových částí, okoraného ovzduší, tvrdých kůrek chleba. Nepřizpůsobiví paňáci, nasáklá těla. Mouchy člověčí. Tekutý mo/u/r v "zelené zahradě" společnosti.

Adigiotto
22.04.2022 4 z 5

William Kennedy napísal aj scenár k filmu Ironweed z roku 1987. Jack Nicholson a Tom Waits sú ako tuláci rozkošní. Uveríte im každý hlt whisky.


Greenfingers
26.02.2022 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, které jsem v poslední době četl. Doporučuji!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

[O Sandre] Je to tuláčka, alebo iba totálne ožratá ženská?“ „Tuláčka.“ „Vyzerá ako tuláčka.“ „Vždy bola tuláčka.“ „Nie,“ povedal Francis. „Nikto nie je odjakživa tulákom. Niekedy dačím bola. Aj ona musela kedysi čímsi byť.“ „Kým nebola tuláčkou, bola kurvou.“ „A čo predtým, ako bola kurva?“ „Neviem,“ povedal Rudy. „Hovorí iba o tom, ako sa kurvila na Aljaške. Kedysi musela byť dieťaťom.“ „Aj to je dačo. A dieta nie je ani tuláčka ani kurva. Dieťa, to je čosi.


Vyzerám ako tulák, však? povedal Rudy neistým hlasom. Ty si tulák, povedal Francis. Ale keď chceš, tak si príma tulák. Vieš, prečo ľudia niekoho volajú tulákom? To teda neviem. Lepšie sa tak cítia. Pravda ta nesmie bolieť, povedal Francis. „Keď si tulák, tak si tulák


Ocenění knihy (2)

1984 - Pulitzerova cena (Beletrie)
1983 - National Book Critics Circle Award (Fiction)


Kniha Burina v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

bezdomovci Pulitzerova cena

Autorovy knížky

William Kennedy
americká, 1928
1990  62%Bodláčí