Bůh tomu chce: Češi a Moravané na III. křížové výpravě do Svaté země přehled

Bůh tomu chce: Češi a Moravané na III. křížové výpravě do Svaté země https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36626/bmid_buh-tomu-chce-cesi-a-moravane-na-ii-K9o-36626.jpg 4 27 27

Ve své knize autor odhaluje na základě historických dokumentů a studia pramenů málo známou kapitolu z dějin křížových tažení - účast českého vojska na Třetí křížové výpravě, vyhlášené papežem Řehořem VIII. v roce 1197.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bůh tomu chce: Češi a Moravané na III. křížové výpravě do Svaté země. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Elea
20.11.2023 3 z 5

Kniha dost podrobně popisuje 3. křížovou výpravu, o Češích a Moravanech tam toho moc není (i když nevím, jestli to není vlastně dobře).

soukroma
14.11.2020 3 z 5

Zbeletrizovaný dějepis konce 12. století: stručné dějiny tehdejšího známého světa kolem prvních křížových výprav (a vysvětlení jejich důvodů) a podrobný popis třetí výpravy pod vedením císaře Barbarossy. O Češích a Moravanech jsou v knize jen krátké zmínky, nehráli nijak významnou roli - tenkrát se účastnil kdekdo. Autor připojuje na závěr měnící se pohled na křížové výpravy až do dnešních dnů.
Pro milovníky té doby a vojenských tažení (nelze říci rytířských) dobré čtení. Čtivé, ale román to není.


uhoř49
11.08.2020 5 z 5

Já to vždycky říkal že Češi se nikde ve světě neztratí a tato kniha je toho důkazem.Jsem hrdý na to že jsem potomek těch největších vyvrhelů nejen té doby.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bůh tomu chce: Češi a Moravané na III. křížové výpravě do Svaté země v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit5x