Budhův rubín přehled

Budhův rubín
https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70728/budhuv-rubin-70728.jpg 4 3 3

V románu podnikají hrdinové dobrodružnou cestu letadlem nového typu.Při uragánu se stroj zřítí v neznámé oblasti u rozvalin tajemného města.Brzo narazí i na nebezpečné zločince.Vyjde najevo,že pátrají po velkém pokladu a ohrožují ztroskotané letce.Ti v tajuplném prastarém chrámu objeví rubín,který cestu k pokladu popisuje a oni jej nalézají.Ale jak ho dopravit do civilizace? Když už se zdá,že přichází záchrana,vše znovu vyústí do nebezpečné situace....... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Budhův rubín. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Turlogh
04.02.2021 3 z 5

Dobrodružný letecký román z prostředí Indie. Psáno čtivě, napínavě, byť poněkud naivně. Těžko lze věřit tomu, že dva hoši, dvanáctiletý Petr a osmiletý Tom, dokáží více než dospělí muži, nikdy neprojeví obavy a přemohou v podstatě sami bandu gangsterů. Takže řekl bych, že toto dobrodružství jest poněkud přehnáno a je dosti nedůvěryhodné. Howgh.

Finn123
16.04.2016 5 z 5

Dobrodružná kniha pro mládež.Velmi atraktivní.Zřícení letadla,tajemné rozvaliny opuštěného města,napínavé pátrání v troskách chrámu,poklad,plno nebezpečí ,nečekaný zvrat v ději,když už vše vypadá v nejlepším pořádku,děti v ohrožení stejně jako jejich dospělí průvodci...Krásně se to čte,jen ti dětští hrdinové se chovají tak rozumně,že bych jim 10 let věku přidal.Ale vzhledem k tomu ,že kniha byla psaná v době naší okupace za druhé světové války,chtěl možná spisovatel zdůraznit skutečnost,že i děti mají být statečné.Spolu s Tajemstvím starého hradu asi nejlepší autorova kniha pro mládež .Ale číst ji mohou i starší generace,protože tak hezké příběhy je škoda neznat.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Budhův rubín v seznamech

v Přečtených4x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x

Autorovy další knížky

Zdeněk Vojtěch Peukert
česká, 1907 - 1982
1936  72%Sahir
1975  70%Štědrost pana Jonáše
1970  71%Pán z Beccy
1972  85%Čtyřicátý výstřel
1976  68%Strach z odhalení