Brida přehled

Brida
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232869/bmid_brida-hya-232869.jpg 4 630 630

Třetí román oblíbeného autora z roku 1990, ve kterém navazuje v jiné poloze na svůj proslavený román Alchymista. Brida je skutečný příběh jedné z nejmladších učitelek čarodějnické tradice. Ve stále témž duchu, jemuž vděčí za svůj světový věhlas, Paulo Coelho vypráví o prvních krocích tehdy jednadvacetileté dívky, která se jednoho dne rozhodla, že svůj osud spojí s tajemstvími magie. Brida O’Fern, mladá Irka z Dublinu, se vždy zajímala o mystiku. Navštěvovala různé kurzy, v knihkupectvích listovala v knihách pojednávajících o dávných tajemstvích. Díky ponaučením Mága z Folku a své učitelky Wiccy se seznámí s Tradicí Luny, je zasvěcena za jarní rovnodennosti a poznává muže, s nímž chce spojit svůj další život, navazující na starobylé duchovní tradice. Příběh Bridy, která v osmdesátých letech minulého století hodlá jít cestou duchovního hledání podle dávných keltských tradic, spojuje autor s osudem mladé Loni v posledních dnech obléhání katarské pevnosti Montsegur v Okcitánii 13. století.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Brida , 1990


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Brida. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (69)

Andi
20.11.2023 4 z 5

Když se Coelhovy knihy čtou v pravou chvíli, vždy si z ní člověk něco odnese. Pochopila jsem tak u první jeho knihy, kterou jsem četla - Alchymista. Coelho nepíše příběhy jen tak do větru, ale nám čtenářům. Nám lidem.
Brida je jednoduchý příběh o hledání boha/sebe sama/universum.
Coelho pochází z Brazílie, v této zemi je vírou křesťanství. Já těm náboženským kecům také moc neholduji, jen tuším, že Coelho používá křesťanskou terminologii čistě účelově. Citát chrámu Apollona v Delfách zněl "Poznej sám sebe, a poznáš boha", jež pochází z doby předkřesťanské. V každé době jde o to samé, liší se jen názvosloví.

Zemlja
05.10.2023 5 z 5

Tuhle mám od Coelha nejraději. Mít někde, a najít svoji druhou polovinu, to by bylo něco.


Sixtínka
27.06.2023 3 z 5

Dalo sa to prečítať, ale že by ma to nejako ohromilo, to ani náhodou. Dokonca ma to ani ktovieako nezaujalo, ale keďže kniha je krátka, tak som to dala do konca.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Brida v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených1 191x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených43x
v Knihotéce286x
v Chystám se číst120x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech6x