Brány pekla přehled

Brány pekla https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521751/bmid_brany-pekla-65477133642d4.jpg 4 126 126

Alex Sternová je späť a mieri priamo do pekla v pokračovaní temného, znepokojujúceho románu Deviaty spolok od betsellerovej autorky Leigh Bardugo. Nájdi bránu do podsvetia. Ukradni dušu z pekla. Jednoduchý plán, no ľudia, ktorí sa na túto cestu vydajú, sa z nej málokedy vrátia. Galaxy „Alex“ Sternová je však odhodlaná vyslobodiť Darlingtona z očistca – aj keby ju to malo stáť budúcnosť v Léthé a na Yalovej univerzite. Alex sa tentoraz nemôže spoliehať na pomoc Deviateho spolku, takže je kvôli záchrane džentlmena z Léthé nútená zostaviť tím zložený z pochybných spojencov. Spoločnými silami sa musia prelúskať bludiskom magických textov a bizarných artefaktov, aby odhalili tie najprísnejšie strážené tajomstvá spolkov a porušili pri tom všetky pravidlá. Keď navyše začnú zomierať členovia pedagogického zboru, Alex je jasné, že nejde iba o nehody. V New Havene sa deje niečo mimoriadne nebezpečné, a ak má Galaxy Sternová aj tentoraz prežiť, bude sa musieť popasovať s monštrami zo svojej minulosti – a s temnotou v základoch samotnej univerzity.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Hell Bent , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Brány pekla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

iLuciferie
13.05.2024 3 z 5

Četlo se to dobře a člověk narozdíl od prvního dílu není na začátku zmatený. Děj je až na pár výjimek v podstatě chronologicky, což mě osobně vyhovovalo víc. Nicméně na konci mi opět přišlo, že děj ztrácí na zajímavosti a na můj vkus to bylo až moc "předémonizované".

Thalin
21.04.2024 3 z 5

Bardugo a její styl mám docela ráda, ale tahle série mi nějak nesedla. U prvního dílu jsem se docela nudila, hrozně mi vadilo to skákání v čase a přišlo mi, že se většinu děje vlastně nic moc neděje.
Ale doufala jsem, že dvojka už třeba bude jiná, už budu znát postavy a nebudu zmatená, jak lesní včelka, jako jsem byla značnou část první poloviny první knihy.
Ale nestalo se. Celý ten svět je sice jiný, propracovaný a Alex není žádný ořezávátko, ale přišlo mi, že je většina knihy jen těžká vata. Buď se nic moc nedělo a nebo jsem přesně věděla, co se stane. Nutilo mě to pak přeskakovat a chytilo mě to spíš až ke konci. Ta knížka je tak minimálně o dvě stě stran delší než by musela. Takže za mě docela veliké zklamání.


lokonla
01.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Leight Bardugo se pro mě stala zárukou kvality a v této sérii ji opět předvádí. Je to dospělé, mysteriózní a originální. Ale je pravdou, že občas jsem si připadala, že bych si měla dát před četbou série minimálně semestr studia Božské komedie, protože jsem se občas opravdu nechytala.
Jediné, co bych vytkla jsou vztahy hlavních hrdinů. Ano, chyběla mi tam aspoň nějaká pusa, když už nic. Já vím, že Leight není ze spisovatelek, co by si libovala nad sexuálními scénami ve svých knihách (navždy budu brečet nad Kazem a Inej T_T), ale myslím si, že tady na to byl prostor a nijak by to knize neubralo.

Nezbývá než doufat, že nám příští kniha dodá alespoň tu pusu XD.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Brána pekel, Nelítostný princ a další knižní novinky (37. týden)

10.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2023 - Goodreads Choice Awards (Fantasy)


Kniha Brány pekla v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených144x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených8x
v Knihotéce160x
v Chystám se číst113x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech9x

Autorovy další knížky

Leigh Bardugo
americká, 1975
2017  90%Šest vran
2017  80%Světlo a stíny
2018  92%Prohnilé město
2019  84%Zjizvený král
2017  77%Bouře a vzdor