Boží ľudia přehled

Boží ľudia
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104181/bozi-ludia-104181.jpg 4 61 61

Juliette je herečka, ktorú okolnosti prinútia vzdať sa kočovného spôsobu života a hľadať útočisko medzi mníškami vo vzdialenom opátstve Panny Márie Prímorskej. Juliette so svojou dcérkou Fleur začína nový život ako sestra Auguste pod zhovievavým vedením láskavej abatiše. No časy sa menia: vražda kráľa Henricha IV podnieti masívny sociálny a politický rozruch vo Francúzsku, ktorý onedlho zasiahne aj vzdialenú ostrovnú komunitu. Po smrti starej abatiše sa Juliettin pohodlný život začína meniť. Na miesto novej matky predstavenej vymenujú Isabelle, jedenásťročné dieťa zo skorumpovanej šľachtickej rodiny. Do zabehaného spôsobu života zavedie fanatické reformy. Navyše si so sebou privádza spovedníka, Guy LeMerla, muža, ktorého Juliette nenávidí a bojí sa ho. LeMerle ihneď využíva situáciu vo svoj prospech. Pod jeho zákerným vplyvom sa odhaľujú tajomstvá, rozpútavajú vášne a drobné súperenie sa mení na vraždy. Juliette začína hrať proti LeMerlovi smrteľnú hru, v ktorej musí využiť všetok svoj um a vôľu, ak z nej chce vyviaznuť živá...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Holy Fools , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boží ľudia. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Skodinka89
02.03.2024 4 z 5

Vypravěčský styl specifický pro JH. Opět zvolené netradiční téma a za mě spokojenost, ačkoliv hlavní hrdinka někdy měla dost zvláštní priority.

renefer
30.09.2019 3 z 5

Úplně nechápu vysoké hodnocení této knihy. Námět je sice zajímavý a jednotlivé psychologie postav důsledně vykreslené, ale nějak se v tom ztrácí smysl konání hlavní hrdinky. Když ji seberou dceru, tak místo jejího hledání sedí v klášteře a čeká, tak nějak jsem nepochopila, proč.


Allysa1985
10.07.2019 3 z 5

V podstatě červená knihovna, která ale díky vypravěčskému talentu Joanne Harris pořád drží laťku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Boží ľudia v seznamech

v Přečtených89x
v Doporučených1x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x