Bourneův mýtus přehled

Bourneův mýtus https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396168/bmid_bourneuv-mytus-pQu-396168.jpg 4 194 194

Jason Bourne série

< 2. díl >

V kaluži lidské krve na podlaze hongkongského kabaretu bylo vepsáno jméno, které chtěl celý svět zapomenout: Jason Bourne. Legendární zabiják zavraždil čínského vicepremiéra. Šéfové světových velmocí si nyní v hrůze kladou tytéž otázky: Proč se Bourne vrátil? Kdo ho platí? Kdo bude jeho příští obětí? Pouze oficiální americká místa však vědí, že žádný Jason Bourne neexistuje - bylo to jen krycí jméno pro Davida Webba, použité při pátrání po nechvalně známém teroristovi. Je zřejmé, že Bourneovu totožnost na sebe tentokrát vzal někdo jiný, a pokud se jeho řádění neučiní přítrž, svět zaplatí strašlivou cenu. Jediný, kdo tomu může zabránit, je právě David Webb, jenž vede poklidný život univerzitního profesora a nehodlá na tom nic měnit. Když mu však už podruhé vyrvou z náručí jeho ženu, Webb pochopí, že musí oprášit dávno zapomenutou minulost a vydat se znovu do kalných vod mezinárodní špionáže, v jejichž hlubinách se skrývá nebezpečný, přísně tajný plán.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Bourne Supremacy , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bourneův mýtus. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

85098211
14.08.2023 4 z 5

(audiokniha)
Tak já vám nějak nevím... Na knihu jsem se opravdu těšila, proto jsem ve svém hodnocení dost rozpolcená. Na jedné straně autor píše čtivě a hned na první pohled je jasné, že se ve své práci vyzná. Na straně druhé jsem tu já, která nemá vůbec ráda téma špionáže a brutalitu s ním spojenou. A té tady bylo na můj vkus až moc! Chtěla bych ovšem ocenit linku s Davidem Webbem a jeho ženou Marií. Ta se mi líbila a naštěstí celý ten příběh tak nějak vyvážila. A i když je kniha hodně dlouhá, určitě jsem se u ní nenudila ;-). Kromě toho musím pochválit skvělou interpretaci její audioverze, která mi sedla a za kterou tedy ve finále ještě jednu hvězdičku přidávám. No a pokud bude jako audio vydán také poslední díl této původní trilogie, rozhodla jsem se mu rozhodně dát šanci i navzdory svým několika malým výhradám ;-).

Radimka
23.06.2023 1 z 5

Tak velký zklamání. Od začátku jsem se nudila, nakonec jsem přeskakovala a téměř nedočetla. Ve všem jsem se ztrácela, v ději, ve jménech. Připadalo mi, že každý honí každýho a ani neví proč.


Luigi1
18.01.2023 4 z 5

Tak jsem si spravil chuť

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bourneův mýtus v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených317x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených17x
v Knihotéce243x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit7x