Bouřlivé ticho přehled

Bouřlivé ticho https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493762/bmid_bourlive-ticho-xN3-493762.jpg 4 60 60

Po tisícikilometrové Jihozápadní pobřežní cestě se manželé Raynor a Moth snaží vrátit k normálnímu životu a zase žít mezi čtyřmi zdmi. Jenže to pro ně není vůbec jednoduché. Raynor bojuje se strachem z lidí i z budoucnosti a Moth vzdoruje postupující nemoci. Ale postačí neuvěřitelné gesto někoho, kdo si přečetl o jejich putování a ztrátě domova, a znovu se v nich probudí síla a odhodlání. Když dostanou šanci obnovit zpustlý statek v cornwallských kopcích a vrátit přírodu do míst, odkud vymizela, objeví se před nimi nová cesta, po které je třeba vykročit. Bouřlivé ticho je příběh o naději, která vítězí nad zoufalstvím, o celoživotní lásce, která vítězí nad vším. Vypráví o vnitřní síle, o nezlomném sepětí lidského ducha s přírodou a o tom, jak je to pro nás všechny životně důležité.... celý text

Literatura světová Romány Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Kazda
Originální název:

The Wild Silence , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bouřlivé ticho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Kudlanka03
24.02.2024 4 z 5

Protože se mi do rukou díky spolupráci s @kazdaknihy dostal tento, pro mě překvapivě, druhý díl, tak jsem si řekla, že to ani tak nevadí. Autorka nám stejně v začátcích popíše děj předešlé knihy, za což jsem byla ráda a mohla jsem si alespoň letem světem udělat o tom, o čem byl první díl. Mě tyto skoky nevadí, nejsem malé dítě, tak si přečtu první díl potom. Žádný stres.
V tomto druhém díle se opět setkáváme s Raynor a Mothem, kteří si přejí vrátit se k dřívějšímu životu. Zase budou mít domov. Zatímco Raynor bojuje se strachem z toho, co bude a také z lidí, protože lidi soudí. Nepřijde si zajímavá nebo že by někoho mohlo zajímat, čím si prošli. A tak se ani nikde nepochlubí, že píše knihu. A Moth se potýká s nemocí. Navzdory jí se tedy pouší do svého vlastního dobrodružstí.
Ale jak to tak bývá, přijde nabídka na to, aby se ujaly statku v cornwallských kopcích. Majitel se statku nechce vzdát, ale je to otec od rodiny a tak jde právě za Raynor.
Jak tohle celé dopadne? Dokáží se věční poutníci usadit na jednom místě a čelit svým vlastním strachům, obavám a příležitostem?
Příběh o naději, která tu je neustále, o lásce na celý život a o síle ducha se četl tak jemně a plynul krásným tempem. Část, kdy Raynor poopisuje, jak se s Mothem poznala, jsou to takové útržky vzpomínek a byly moc krásné. Objeví se tu i jejich děti a to by nebyli oni, kdyby se přece jen nevydali na nějaké putování. A my to všechno sledujeme s nimi. Prožíváme to. Určitě knihu doporučuji, hned si musím pořídit zbývající dva díly.

Ctv
24.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Raynor Winn je žena, se kterou mám v reálném životě máloco společného, přesto mě ale její knihy baví a uchvacují.

Jako autorka má cit pro slovo, její popisy přírody jsou krásné, celá kniha se velice dobře četla.

Na můj vkus tam bylo příliš mnoho pasáží popisujících jinými slovy totéž - jak miluje přírodu, jak je s ní spjatá, jak ona a příroda jedno jsou. I když zrovna v případě Raynor Winn to autorce věřím a asi by to ani nebyla ona, kdyby to tam nebylo opakováno.

V tomto druhém díle mají pobřežní cestu za sebou a Moth už začíná zase pomalu chátrat. Proto se vydají na další, tentokrát mnohem kratší, cestu po Islandu. I tady vidíme, jak se malými zázračnými krůčky vrací Mothovi síla a životní energie. Stejně, jako ji začínají Winnovi vracet sešlé farmě na výrobu cideru.
Opět je tady naděje a víra i přesto, že všichni vědí, kam Mothova nemoc spěje. To, jak oba bojují, je obdivuhodné. Zejména to, jak bojuje Moth. Všude se píše o Raynor jako o autorce, ale já bych se ráda seznámila s Mothem.

Stejně jako po dočtení první knihy i tady mám pocit, že bych mohla se svým životem něco udělat. Vyrazit na nějakou cestu, ne jen zaprděně sedět doma. Zajímalo by mě, kolik lidí nazula Raynor svými knihami do pohorek a zvedla z křesel.

Už se těším na přečtení třetího dílu.


HáMaPé
08.12.2023 4 z 5

První díl jsem nečetla, ale celkem to nevadilo, protože právě zde se odehrává ten vnitřní boj a hledání rovnováhy, které vyústilo v napsání knihy o pobřežní cestě. Krásně napsaná kniha, barvitý jazyk plný poezie, který vypráví o naději, sounáležitosti, vzájemné podpoře a znovunabití klidu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bouřlivé ticho v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených72x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených3x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit9x

Štítky knihy

anglická literatura manželství Cornwall anglické romány

Autorovy další knížky

Raynor Winn
britská, 1962
2020  85%Pobřežní cesta
2022  84%Bouřlivé ticho
2023  91%Po stezkách