Bojím se jít domů, že uvidím kožené kabáty na schodech přehled

Bojím se jít domů, že uvidím kožené kabáty na schodech
https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99180/bojim-se-jit-domu-ze-uvidim-kozene-kabaty-na-schodech-99180.jpg 5 1 1

Každá smrt spisovatele byla jiná, ale všechny provázely podobné dohady - Vladimir Majakovskij, Karel Teige, Konstantin Biebl…: sebevražda, nebo úklad, osobní neštěstí, anebo neštěstí ztráty veliké historické naděje? V Památníku národního písemnictví objevené rukopisné záznamy Vítězslava Nezvala, pořízené po sebevraždě jeho přítele básníka Konstantina Biebla, se staly inspirací k této knize.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bojím se jít domů, že uvidím kožené kabáty na schodech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

tereza0319
13.08.2022 5 z 5

Knížku jsem si chtěla přečíst především kvůli Vítězslavu Nezvalovi, moc mě zajímá, co to vlastně bylo za člověka. To, co jsem potřebovala, jsem se dozvěděla především na posledních pár stránkách. A bylo to povzbuzující čtení. Ne tak zbytek knihy. Netušila jsem, jak krutá byla padesátá léta u nás i pro umělce. Nikdo si nemohl být jistý nikým a ničím, Robert Vlach to příhodně nazval „požírání hadů hady“. Milující strana a vláda dokázala citlivé lidi uštvat k smrti jen pouhými náznaky. Kniha byla místy, kdy probíhá vyšetřování tragédie bezprostředně po ní, napínavá jako detektivka, jinde zas podávala svědectví o tehdejší situaci ve společnosti. Je přínosná, jelikož vyplňuje některá bílá místa a přináší nejnovější poznatky bez zatížení komunistickou ideologií. Jsem autorům vděčná za jejich bádání, chtělo by to ještě mnohem více takových publikací.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bojím se jít domů, že uvidím kožené kabáty na schodech v seznamech

v Přečtených4x
ve Čtenářské výzvě2x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit2x